eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ült már fényképezőgépben?

Ha tehetné, beülne egy fényképezőgép belsejébe? A Mai Manó Ház október 21-én kezdődő programjain akár erre is sor kerülhet. Igaz, "csak" egy camera obscurává alakított buszban foglalhat helyet, de így is megtapasztalhatja, miként működik a világ legősibb, legegyszerűbb fényképezőgépe.

A rendezvények középponjában a Mai Manó Ház Camera Obscura fotópályázatára beérkezett műveket bemutató tárlat szerepel, amely

október 21-től január 4-ig látható az intézményben. A három kategóriában meghírdetett pályázatra 18 év alatti iskolások, hivatásos és amatőr fotósok valamint meghívott művészek küldték el munkáikat, melyeket a lyukkamerás eljárással készítettek.

A tárlat mellett három hétvégén, október 25-én és 26-án, november 15-én és 16-án, december 6-án és 7-én Camera Obscura Hétvégéket tart a Mai Manó Ház. A résztvevők hat alkalommal ülhetnek fel a Camera Obscura Buszra, mely Keserue Zsolt és Enyingi Tamás fotóművészek köztéri projektje. A buszon ülök úgy érezhetik magukat, mintha a legősibb fényképezőgép belsejében lennének, hiszen fejjel lefelé, a városi tereket látva tapasztalják meg a különleges fizikai jelenséget a Hősök tere és a Deák Ferenc tér között.

A hétvégi programok keretében emellett tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők, Bölcskey Miklós fotóművész pedig vállalkozó kedvű jelentkezőkkel egy óriási sötét szobát, azaz camera obscura fényképezőgépet hoz létre a környezetük megörökítésére. A gyerekeket filmvetítések, előadások, bábosok és más látványosságok várják.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×