eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dzsesszünnep: Szakcsi és Bach

Hatvanöt éves Szakcsi Lakatos Béla. A zongoraművész október 1-én amerikai sztárvendégeivel ad születésnapi koncertet a Művészetek Palotájában.

A koncerten három világhírű amerikai zenész, Chris Potter tenorszaxofonos, Reginald Veal bőgős, Terri Lyne Carringtos dobos működik közre. A koncerten amerikai dzsessz sztenderdek mellett Szakcsi Lakatos Béla egy új szerzeményét is bemutatja: a B-A-C-H című, négy zenei hangra írt műve egyben tisztelgés Bach és a zene világnapja előtt is, amelyet szintén október 1-én tartanak. Emellett a zongoraművész-zeneszerző korábbi számaiból és legidősebb fia, Szakcsi Jr műveiből is válogat a koncertre. Szakcsi Lakatos Béla a koncert programjából külön kiemelte Kozma József Hulló falevelek című művét, amelyet a szerző Joseph Cosma néven tett világhírűvé, és amit Szakcsi pályája kezdetén szívesen játszott.

Szakcsi Lakatos Béla az InfoRádiónak elmondta, a zene világnapján nem magát, hanem a dzsesszt szeretné ünnepelni. Mint említette, a koncert már csak zenész vendégei jogán is a dzsesszélet kiemelkedő eseménye. A 65 éves Liszt díjas, Kossuth-díjas érdemes művész, aki pályafutása során olyan sztárokkal dolgozott, mint Carmen Jones vagy Frank Zappa, elmondása szerint nem szívesen tekint vissza a múltra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×