A Magyar Gasztronómiai Egyesület és az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghívására érkezett Budapestre Eckart Witzigmann, aki a Budapesten töltött napok után egy tokaji pincészetbe és a balatonszemesi Kistücsök étterembe is ellátogatott.
"Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy vendégül láthatjuk, hiszen mi is próbáljuk követni a példáját. Sokat gondolkoztunk a menün is, de Witzigmann úr megkönnyítette a választást, mert előre közölte, hogy a hagyományos magyar étkeket is megkóstolná, a halászlét mindenképpen" - mondta Csapody Balázs, a vendéglő tulajdonosa.
Az évszázad szakácsának is nevezett Eckart Witzigmanntól nem áll messze a magyar konyha: a monarchia sokszínű hagyományából is merített.
A nagyszerű séf ebéd közben megjegyezte: jó irányba tart a magyar gasztronómia, már csak olyan összefogás kellene e téren is, ami a magyar borászoknál már megvalósult.
Eckart Witzigmann kiemelte: Magyarországon is meg kellene honosítani azt a szemléletet, hogy az adott régióban honos zöldségek, gyümölcsök, az ott élő vadak húsát használják fel alapanyagként, persze mindig az adott évszaknak megfelelően.