eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Koltai: A Sorstalanság megtette hatását

Szeptember 27-étől játsszák a mozik Koltai Lajos legújabb rendezését, a Susan Minot regényéből készült Este című filmet. A film középpontjában egy haldokló, idős asszony áll, aki életére és titkolt szerelmére emlékezik vissza. A főbb szerepekben Vanessa Redgrave, Claire Danes, Glenn Close és Meryl Streep láthatók.

Koltai Lajos az InfoRádióban elmondta: a történetből egy nagyon szép írás, egy nagyon szép forgatókönyv született, amely csodálatosan bánik az idővel.

A filmben egy búcsúzó nő utolsó napjai elevenednek fel, akinek a gyógyszerek miatt már nagyon szabad a fantáziája.

Emiatt mindig más és más világba kerülünk, majd visszacsúszunk a jelenbe, ahol már minden a kihűlés felé tart.

A történet középpontjában tehát egy ember áll, aki próbál visszaemlékezni az életére, arra, hogy hogyan vitte a maga keresztjét, és próbálja feleleveníteni a szép emlékeket.

Olyan sztárok is szerepelnek a filmben, mint Glenn Close vagy Meryl Streep. Koltai Lajos elmondta: nagyon könnyű volt együtt dolgozni ezekkel az emberekkel, hiszen azonnal befogadták.

"A Sorstalanság megtette a hatását" - fogalmazott a rendező, hozzátéve: minden színész megkapta a korábbi filmjét, és elismerően nyilatkozott róla. Ezután már nem volt kérdés, hogy együtt forgatnak vagy sem.

Mindkét alkotás operatőre Pados Gyula volt, akivel Koltai Lajos szerint még sokáig együtt fognak dolgozni.

"Nagyon hamar kiderült, hogy tudunk együtt dolgozni, és ez Gyulán múlott" - hangsúlyozta Koltai Lajos - "El tudta fogadni, hogy oda megyek a kamera mögé, és onnan nézem meg, hogy milyen képet akarok".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 09:12
×
×
×
×