eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Három napra a jazz fővárosa lesz Siófok

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivált. A július 20-től 22-ig tartó rendezvényen tizenkét zenekar ad koncertet.

Négy évvel ezelőtt Ittzés Tamás (Bohém Ragtime), Apáti János (Apáti Dixieland) és Bényei Tamás (Hot Jazz Band) egy olyan fesztivál ötletével állt elő, amelyen az összes hazai, New Orleans-i gyökerű jazzt játszó együttes bemutathatja tudását. A fesztivál helyszínének, Siófokot, a magyar nyár fővárosát választották.

Július 20. és 22. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivált a Fő téren, a víztorony lábánál. A háromnapos, ingyenes koncertsorozat tisztelegni szeretne a korai jazz szülővárosának, New Orleans-nak, ahonnan világhódító útjára indult az örökzöld műfaj.

Ebben az évben tizenkét zenekar lép fel, de a szervezők remélik, hogy egy napon mind a huszonkét tradicionális jazz zenekar eljöhet Siófokra. Az ötletgazdák távlati célja, hogy a fesztivál idejére az egész város részese legyen az eseménynek, megidézve a száz évvel ezelőtti New Orleans forgatagát, ahol egykor élő zene szólt a vendéglők teraszán, sétahajókon, báltermekben és színpadokon.

Július 20-án a Franciaországból érkező Jean-Pierre Alimi triója kezdi a műsort, majd a Hot Club Of Hungary következik Tóth Ákos vezetésével. Õket követi a Freemen Jazz Banda, amely a szabad jazz-zenészek örömzene bandája, igazi archaikus new orleans-i hangulattal. Az első este zárásaként lép színpadra a Storyville Dixieland Band Szegedről.

Július 21-én az első fellépő a Papa Jazz együttes, majd az Apáti Dixieland Band zenél. Szintén szombaton lép színpadra a fesztivál idei legrangosabb vendége, Molnár Gyula a szegedi Molnár Dixieland-ben. Az estet a Hot Jazz Band zárja.

A zárónapon a kecskeméti Little Jazz Band, majd az 1983-as Ki Mit Tud győztese, a Lucky Boys együttes lép színpadra. A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band után Magyarország legrégebben működő ragtime zenekara, a Budapest Ragtime Band zenél a fesztiválon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×