eur:
395.86
usd:
367.17
bux:
73958.78
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Fizetésképtelen az Írószövetség

Hatvanegy éves történetében először vált fizetésképtelenné a Magyar Írószövetség. A szervezet ezért felmondott hét dolgozójának, januártól pedig fővárosi könyvtárát is kénytelen bezárni - közölte a szövetség vezetése.

"A diktatúra bukása óta még sohasem volt példa arra, hogy a szakminisztérium a működési támogatásokat a folyó év decemberéig ne fizesse ki, és arról még csak szerződést se küldjön" - olvasható abban a tájékoztatóban, amelyet Kalász Márton, a Magyar Írószövetség elnöke és L. Simon László, a szervezet titkára jegyez.

A közlés szerint a szervezet a korábbi évi 20-22 millió forintos támogatással szemben "a hírek szerint" idén 6 millió forintra számíthat, amit "állítólag" csak jövőre kapnak meg.

Mint írják, a minisztériumi támogatás átutalásának az a feltétele, hogy ne legyen adó- és járuléktartozásuk, ennek azonban nem tudnak majd eleget tenni, mivel nem érkezett meg időben a várt állami támogatás.

Hozzáteszik: ebben a helyzetben - ahogy az már többször is előfordult - az elnök nem kapja meg a tiszteletdíját, emellett januártól a több mint százezer kötetes, "fővárosi értéket képviselő" könyvtárukat is kénytelenek bezárni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×