eur:
388.98
usd:
360.96
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A Da Vinci-kód sérti Jézus személyiségi jogait

Reklámot nem akar verni a Da Vinci-kódból készült filmnek, Jézus Krisztus személyiségi jogait azonban félti Lukács László, a Sapiencia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola rektora, aki az InfoRádióban azt is elmondta: a mű tudományos szempontból semmi újat nem hoz.

Egy hete sincs, hogy a mozik bemutatták Dan Brown nagy sikerű regényéből készült filmet, a Da Vinci-kódot. Az egyház folyamatosan tiltakozik az alkotások ellen, ezzel azonban csak reklámot csinál a műveknek.

A Sapiencia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola rektora szerint nem céljuk a hírverés. Lukács László inkább azt tartja fontosnak, hogy Jézus Krisztus is egy valóságos ember volt, akinek a személyiségi jogait sérti, ha a történetét megmásítják.

"Az őrület majdnem 2000 éve tart", már Krisztus halála után elindultak a találgatások arról, hogy csaló volt-e a megváltó - meséli Lukács László, aki szerint a mostani esettel az a probléma, hogy nem tudományos szinten foglalkozik a kérdéssel, csak a népszerűségszerzésre tör.

Egy izgalmas krimi - mondja a hittudós. A hívőket az zavarja, hogy egy valós személy történetének megmásítása adja a sztori alapját. "Ha az édesapámmal csinálnák ugyanezt, akkor is tiltakoznék" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×