INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

Háború a szerzői jogok miatt

Infostart

Érdekegyeztető tárgyalás összehívását kéri a kulturális miniszterhez írt levelében több turisztikai és vendéglátóipari szervezet a jövő évi szerzői jogdíjak ügyében.

A szervezetek úgy látják, hogy a jelenleg Magyarországon alkalmazott díjtételek több esetben meghaladják az uniós országokban fizetettet, ugyanakkor a turisztikai bevételek jelentősen elmaradnak a nyugat-európai országok szintjétől.

Az egyebek mellett a Magyar Szállodaszövetség, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége által aláírt levélben az áll, hogy az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tevékenysége révén hamarosan eltűnhetnek a közismert, népszerű hazai szerzőktől származó zeneszámok a magyar turisztikai kínálatból.

A kulturális miniszternek írt levél szerint évek óta egyoldalú küzdelem folyik az Artisjus és a teljes magyar turizmus vállalatai között. Ennek oka, hogy a monopolhelyzetben működő magánegyesület az eredményes gazdálkodás érdekében, társadalmi kontroll és az érintett szakmák érdekeinek figyelembe vétele nélkül alakíthatja a díjakat.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018