INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

Háború a szerzői jogok miatt

Infostart / InfoRádió

Érdekegyeztető tárgyalás összehívását kéri a kulturális miniszterhez írt levelében több turisztikai és vendéglátóipari szervezet a jövő évi szerzői jogdíjak ügyében.

A szervezetek úgy látják, hogy a jelenleg Magyarországon alkalmazott díjtételek több esetben meghaladják az uniós országokban fizetettet, ugyanakkor a turisztikai bevételek jelentősen elmaradnak a nyugat-európai országok szintjétől.

Az egyebek mellett a Magyar Szállodaszövetség, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége által aláírt levélben az áll, hogy az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület tevékenysége révén hamarosan eltűnhetnek a közismert, népszerű hazai szerzőktől származó zeneszámok a magyar turisztikai kínálatból.

A kulturális miniszternek írt levél szerint évek óta egyoldalú küzdelem folyik az Artisjus és a teljes magyar turizmus vállalatai között. Ennek oka, hogy a monopolhelyzetben működő magánegyesület az eredményes gazdálkodás érdekében, társadalmi kontroll és az érintett szakmák érdekeinek figyelembe vétele nélkül alakíthatja a díjakat.

A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018