eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Világszerte John Lennonra emlékeztek

A New York-i Central Parkban több ezren virrasztottak az éjjel a 25 éve meggyilkolt John Lennonra emlékezve. A zenész szülővárosában, Liverpoolban több száz, üzenetekkel teleírt luftballont engedtek a magasba az énekes rajongói.

A Central Park 1984 óta Strawberry Fields-nek nevezett részén helyi idő szerint 22 óra 50 perckor, a gyilkosság időpontjában, egy perces csenddel adóztak a mindössze 40 évet élt John Lennon emlékének.

A jeges téli időjárás ellenére a rajongók gyertyákkal zarándokoltak a Dakota-házhoz, a békeharcos zenész utolsó lakhelyéhez, amely előtt 1980. december 8-án este lelőtte őt Mark David Chapman.

Yoko Ono, John özvegye ezúttal is kitett két gyertyát a 7. emeleti lakás ablakába és megköszönte a sokaságnak a megemlékezést, majd csatlakozott a tömeghez.

A megemlékezés során egy amatőr zenekar az 1968-as White Albumnak, a Beatles pályafutása egyik csúcspontjának a dalait játszotta.

Többen az összejövetelt háború- és Bush-ellenes jelvények osztogatására használták fel, volt, aki "a CIA ölte meg John Lennont" táblával érkezett, mások meditációval emlékeztek.

John Lennon szülővárosában, Liverpoolban több helyszínen is megemlékeztek az évfordulóról. Az énekes rajongói több száz, üzenetekkel teleírt fehér luftballont engedtek a magasba.

Az Atlanti-óceán mindkét oldalán koncertekkel és rádióműsorokkal is megemlékeztek a Beatles alapítójára.
Koncertet tartottak a londoni Abbey Roadon található stúdióban, ahol a Beatles több lemezt felvett.

A brit közszolgálati rádió, a BBC egész estét szentelt a zenész emlékének, amelyen több neves zenész játszotta John Lennon dalait.

A francia fővárosban a 25 éve meggyilkolt művész munkáiból összeállított kiállítással emlékeznek John Lennonra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×