INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

Átadták a Prima Primissima Díjakat

Infostart

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat csütörtökön, a Nemzeti Színházban. Kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a kultúra, a művészet, a tudomány képviselői harmadik alkalommal részesültek elismerésben a vállalkozók napján.

Az idén a magyar irodalom kategóriában Lázár Ervin író, a magyar színház- és filmművészet területéről Seregi László táncművész, koreográfus, a magyar képzőművészek közül Sváby Lajos festőművész vehette át a Prima Primissima Díjat.

A magyar tudomány területéről Kornai János közgazdász, a magyar oktatás és köznevelés kategóriájában Kozma Imre lelkész, a magyar építészek közül Csete György részesült elismerésben.

A magyar írott sajtóból Tamás Ervin újságíró, az elektronikus sajtó területéről Friderikusz Sándor szerkesztő lett a kategória győztese.

A népművészet és közművelődés témájában a Szentendrei Skanzen, a zeneművészet területéről Ránki Dezső zongoraművész nyerte el az elismerést. A közönségdíjat Csókay András idegsebész vehette át.

A kategóriák győztesei 50 ezer eurót kapnak, míg a többi jelölt tíz-tízezer euró díjazásban részesül. A közönségdíjas ugyancsak 50 ezer eurót kap minden évben.

A győztesek a csütörtöki ünnepségen a pénzjutalom mellett a Zsolnay porcelángyár Kincsem-szobrát is átvehették. Vitray Tamás, a díjátadás egyik vezetője kiemelte, hogy az alkotás szimbolikus, hiszen a világhírű versenylovat nem győzték le soha.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018