eur:
399.08
usd:
363.93
bux:
74245.43
2024. október 9. szerda Dénes
Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője az Európai Néppárt (EPP) elnökével, Manfred Weberrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Strasbourgban 2024. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Magyar Péter Strasbourgban: az idő nekünk dolgozik

Először szólt Orbán Viktorhoz személyesen a Tisza Párt elnökeként Magyar Péter, hosszan sorolva a belpolitikai problémákat – Orbán Viktor EU-elnöki programjára reagálva Strasbourgban.

Magyar Péter (Tisza Párt, Európai Néppárt) is reagált Orbán Viktor EU-elnöki programadó beszédére a Strasbourgi EP-ülésteremben.

Öt percét arra használta fel, hogy arról beszéljen "hogyan vált Magyarország 20 év alatt az EU legkorruptabb országává", miközben Orbán Viktornak "minden lehetősége megvolt, hogy hazánk az ígéret földje legyen".

Saját új mozgalmáról azt állította, hogy Tisza Párt az európai és nyugati klubban van, akkor is, ha "Orbán Viktor semlegességről fantáziál".

Egyetért a kormányfővel a külső határok megvédésében, "de ha Önök valóban ezért küzdenek, miért engednek ki 2000 embercsempészt, miért üzletelnek letelepedési kötvényekkel több milliárd forint értékben, miért akarnak migránstábort építeni?" - tette fel a kérdést.

"Egyetértünk, hogy le kell zárni a háborút, de az nem jelenti azt, hogy elfogadható az ön politikai igazgatójának véleménye, hogy nem kell harcolni a szuverenitásért."

Felidézte Orbán Balázs kormányfői politikai igazgató szavait, amelyekkel - Magyar Péter beállítása szerint - 1956-os örökséget gyalázott meg. Magyar Péter nem kevesebbet állított, mint hogy itt "hazaárulás történt".

Szerinte a nemzet legfontosabb értéke a család, közben viszont "pedofilbotrányok vannak", 60 éve nem született ilyen kevés gyerek, 30 euró a családi pótlék, a minimálnyugdíj 70 euró, rengetegen hagyják el az országot, ahelyett, hogy a kormány azon dolgozna, hogy ezek az emberek hazajöjjenek; "és ázsiai embereket hoznak be a magyarok megkérdezése nélkül".

Majd így folytatta: "szárnyvonalakat zárnak be, kórházakat sorvasztanak el, kiürül a vidék, a fiatalok fele azon gondolkodik, hogy elhagyja az országot, gyulladnak ki a vonatok, közben leállítják a vasúti beruházásokat, nincs vécépapír a kórházakban, a kórtermekben 40 fok van, míg Orbán Viktor adriai luxusnyaralását tölti, szétzüllesztették az oktatást, romlanak a magyar gyerekek mutatói a felmérésekben, kiestek az Erasmus-ösztöndíjrendszerből a diákok, a saját fizetését közben 6 millió forintra emelte" - sorolta.

"Két és félszeresére növelték a magyar államadósságot, a magyar emberek átlagosan drágábban jutnak gázhoz, áramhoz. Hetente szerepel a közmédiában, az ellenzék vezetője fél évig egy percet sem kapott" - tette hozzá.

Magyar Péter szerint "mindenki tudja, hogy vége van", az idő szerinte neki dolgozik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×