INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

ep

2022.05.11. 11:17

Az EU jövőjéről szóló konferenciasorozatra is rányomta bélyegét a háború

Lezárult az Európa jövőjéről rendezett, egy évvel ezelőtt elkezdett konferenciasorozat. Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Tanács átvette a reformra vonatkozó végső jelentést, mely 49 javaslatot és azokhoz kapcsolódóan 320 intézkedést tartalmaz. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatóját kérdeztük.
2022.02.17. 18:37

Apró győzelem a daganatos betegségek elleni háborúban

Február 16-án a beadott javaslat szerint elfogadta az európai rákellenes terv ajánlásait az Európai Parlament. A részletekről és a döntés jelentőségéről Halmy Esztert, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnökét kérdeztük.
2022.02.17. 16:41

Még évekbe telhet, amíg a városok közvetlenül uniós pénzhez juthatnak

A fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának vezetője szerint apró, de fontos lépés, hogy Európai Parlament is támogatja, hogy az önkormányzatok közvetlenül juthatnak európai uniós pénzekhez. A kormány viszont ellenzi azokat a javaslatokat, amelyek a tagállamokat korlátozzák.
2022.01.14. 16:52

Feledy Botond: izgalmas év vár az Európai Unióra

Kiélezett mérkőzés zajlik az Európai Parlamentben, amíg az nincs lefutva, minden nap hozhat meglepetést – mondta a külpolitikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a francia elnökválasztás esélyeiről is.
2022.01.12. 11:57

Újraosztják a brüsszeli kártyákat – a Fidesz nyer is, veszít is

Bár vezetői tisztségeket nem kapnak, az összes fideszes európai parlamenti képviselő helyet kaphat az EP szakbizottságaiban a jövő heti tisztújítás után – mondta kérdésünkre az EU Monitor főszerkesztője. Járóka Lívia EP alelnökségének folytatásáról még egyeztetnek.
2022.01.11. 20:06

Így vált fajsúlyos szereplővé az EP-házelnök

Vezető hírek között számolt be a nemzetközi sajtó David Sassoli EP-házelnök haláláról, ami mögött azonban nemcsak az állt, hogy EU intézmények legfelső vezetőinek hivatalbeli ténykedését ritkán szokta haláleset megakasztani, hanem főként az, hogy az EP hírértéke is sokkal jelentősebb manapság, mint régebben.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018