INFORÁDIÓ
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta

ep

2021.10.22. 13:40

Folytatódik az üzengetés Varsó és az EP között

Az Európai Parlament (EP) a saját hatáskörén túllépve foglalt állást a lengyel alkotmánybírósági döntésről - kommentálta az előző nap az EP strasbourgi plenáris ülésén megszavazott dokumentumot Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter-helyettes.
2021.09.16. 20:49

Lengyel ügyben döntött az EP

Az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta a lengyel médiaszabadságról és a jogállamiságról szóló állásfoglalást, amely szerint a helyzet mindkét területen folyamatosan romlik.
2021.09.10. 07:47

Megkavarta az EP-elnöki utódlást Manfred Weber bejelentése

Eláll az EP-elnöki tisztség megszerzésétől a néppárti frakció elnöke, ehelyett az európai néppártok szervezetének az elnöke szeretne lenni, megőrizve az európai parlamenti frakcióvezetést is. Mindez új kombinációkat vetett fel a majdani EP-elnökséget illetően.
2021.07.11. 19:04

Manfred Weber már óvatos, de újabb uniós posztra pályázna

Mind több feltételezés szerint Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke lehet a középpártok konzervatív felének a jelöltje a házelnöki tisztségre. A jelenlegi EP-elnök, David Sassoli mandátuma az év végén jár le.
2021.06.25. 15:58

Új európai jobboldal: újabb formációban is felbukkanhatnak a Fidesz képviselői

Két irányból is udvarolnak az Európai Néppártból kilépett magyar kormánypártnak, és mindkettő mögött olasz pártvezető áll: az északolasz Liga-főnök Matteo Salvini az általa vezetett Identitás és Demokrácia (ID) nevű EP-frakció számára nyerné meg a Fideszt, míg az Olasz Testvérek elnöke, Giorgia Meloni az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) között látná szívesen.
2021.06.16. 13:58

Pénzosztó körútra indul ma a bizottság elnöke

Ursula von der Leyen ma háromnapos körútra indul, felkeresve minden olyan EU-tagállamot, amelynek nemzeti programját bizottsági részről már jóváhagyták, és közelebb kerültek az uniós helyreállítási alap rájuk első részének a lehívására. EP-részről viszont vannak még fenntartások is.
2021.05.31. 14:23

Épül az új jobboldal: az Európai Konzervatívok is erről egyeztettek

Több oldalról is zajlanak egyeztetések egy új jobboldali szuperfrakció európai parlamenti alakításáról. Miközben Matteo Salvini vasárnap Portugáliában vázolta fel elképzeléseit, pénteken Varsóban a lengyel kormánypártot is magában foglaló Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) tanácskoztak ugyanerről.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018