INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

ep

2021.07.11. 19:04

Manfred Weber már óvatos, de újabb uniós posztra pályázna

Mind több feltételezés szerint Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke lehet a középpártok konzervatív felének a jelöltje a házelnöki tisztségre. A jelenlegi EP-elnök, David Sassoli mandátuma az év végén jár le.
2021.06.25. 15:58

Új európai jobboldal: újabb formációban is felbukkanhatnak a Fidesz képviselői

Két irányból is udvarolnak az Európai Néppártból kilépett magyar kormánypártnak, és mindkettő mögött olasz pártvezető áll: az északolasz Liga-főnök Matteo Salvini az általa vezetett Identitás és Demokrácia (ID) nevű EP-frakció számára nyerné meg a Fideszt, míg az Olasz Testvérek elnöke, Giorgia Meloni az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) között látná szívesen.
2021.06.16. 13:58

Pénzosztó körútra indul ma a bizottság elnöke

Ursula von der Leyen ma háromnapos körútra indul, felkeresve minden olyan EU-tagállamot, amelynek nemzeti programját bizottsági részről már jóváhagyták, és közelebb kerültek az uniós helyreállítási alap rájuk első részének a lehívására. EP-részről viszont vannak még fenntartások is.
2021.05.31. 14:23

Épül az új jobboldal: az Európai Konzervatívok is erről egyeztettek

Több oldalról is zajlanak egyeztetések egy új jobboldali szuperfrakció európai parlamenti alakításáról. Miközben Matteo Salvini vasárnap Portugáliában vázolta fel elképzeléseit, pénteken Varsóban a lengyel kormánypártot is magában foglaló Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) tanácskoztak ugyanerről.
2021.01.13. 13:11

Gál Kinga: a másképp gondolkodók „leszalámizására” készülhet a Néppárt

Az Európai Néppárt EP-frakciójában akar dolgozni a Fidesz–KDNP delegációja. Ezt a magyar képviselőcsoport kedden megválasztott elnöke mondta az InfoRádiónak, azt követően, hogy a Politico szerdán arról írt: úgy módosítanák az Európai Néppárt EP-frakciójának működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével is ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018