eur:
396.1
usd:
354.84
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Donald Trump volt amerikai elnök az ellene és két gyermeke ellen csalás vádjával indított polgári per tárgyalásán New York állam Legfelsőbb Bíróságának tárgyalótermében 2023. november 6-án. A volt elnök, fiai és cégcsoportja ellen New York állam főügyésze indított pert, mert véleménye szerint a cégbirodalom ingatlanainak értékét a ténylegesnél magasabb áron tartották nyilván, s ezzel félrevezették a finanszírozó bankokat, biztosítókat és egyéb üzleti szereplőket.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Getty Images/David Dee Delgado

Donald Trump elleni merényletfenyegetésről tájékoztatott az elnökjelölt sajtófőnöke

Donald Trump elleni iráni merényletfenyegetésről számolt be a republikánus elnökjelölt sajtófőnöke a hírszerzésre hivatkozva.

Steven Cheung közleménye szerint a hírszerzés egy „valós és meghatározott fenyegetésről” számolt be Irán részéről, amelynek célja az Egyesült Államok destabilizálása és káosz szítása.

A közleményben, a hírszerzésre hivatkozva, az is olvasható, hogy folytatódó és koordinált cselekményekről van szó Irán részéről, amelyek az elmúlt néhány hónapban fokozódtak, miközben a rendvédelmi szervek több hatóságot átívelően próbálnak Donald Trump számára védelmet nyújtani és biztosítani a novemberi választás külföldi beavatkozástól való mentességét.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×