eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Rendőrautó

Letartóztatták az iskolai lövöldöző apját

A Georgia államban történt, négy halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés tizenéves elkövetőjének apját letartóztatták - közölte a Georgiai Nyomozó Iroda.

Korábban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bejelentette, hogy már a rendőrség látókörében volt az iskolai lövöldözés elkövetője. A közlés szerint 2023 májusában meghallgatták Colt Grayt és apját, miután egy névtelen bejelentésben hívták fel a hatóság figyelmét a fiatalra egy interneten megjelent, iskolai lövöldözéssel fenyegető bejegyzéssel összefüggésben.

Az akkori meghallgatás arra is kitért, hogy tartanak-e fegyvert otthonukban, amivel kapcsolatban az apa igennel válaszolt, de biztosította a nyomozókat arról, hogy a fegyverhez gyereke nem tud hozzáférni.

A fentiek ellenére Winder város középiskolájában az egyik diák, a 14 éves Colt Gray szerdán a délelőtti órákban tüzet nyitott az épület folyosóján. A lövöldözésben két 14 éves diák, Mason Schermerhorn és Christian Angulo, valamint két matematikatanár, a 39 éves Richard Aspinwall és az 53 éves Christina Irimie vesztette életét. Több mint tíz ember megsérült, köztük többen súlyosan.

A támadót az iskola biztonságáért felelős rendőrök néhány perccel a lövöldözést követően megadásra szólították fel, aki ennek eleget téve letette a fegyvert, a felvételek szerint egy puskát. A 14 éves elkövetőt fiatalkorúak büntetőintézetébe szállították, első bírósági meghallgatását pénteken tartják.

A hatóság sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a lövöldöző apját, az 54 éves Colin Grayt kétrendbeli szándékos emberöléssel, négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel és nyolcrendbeli gyermekbántalmazással gyanúsítják.

A támadó apját már szerdán őrizetbe vették, de a nyomozás érdekében ezt csak később jelentették be.

Georgia állam nyomozó irodájának vezetője arról is beszámolt, hogy csütörtökön az állam más iskoláiban is történtek életveszélyes fenyegetések, amelyek nyomán történtek letartóztatások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×