eur:
393.07
usd:
356.02
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
Az orosz védelmi minisztérium 2024. augusztus 16-án közreadott videójáról készített képen orosz katona Rapira páncéltörő ágyúval tüzel az Ukrajnával határos oroszországi Kurszki területen.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Az ukrán elnök bejelentette támadásuk valódi célját

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap éjszakai beszédében azt mondta, hogy az oroszországi Kurszki régióba történt ukrán behatolással az a cél, hogy létrehozzanak egy ütközőzónát, amivel megakadályozhatják a további orosz támadásokat a határon túlról.

Az ukrán elnök ezzel először fogalmazta meg egyértelműen az augusztus 6-án kezdődő hadművelet célját. Korábban azt mondta, hogy a művelet célja az ukrajnai Szumi megye közösségének megvédése az állandó ágyúzástól.

Volodimir Zelenszkij beszédében úgy fogalmazott, hogy "most az elsődleges feladat a lehető legtöbb orosz háborús potenciál elpusztítása és a maximális ellentámadási akciók végrehajtása. Ez

magában foglalja egy ütközőzóna létrehozását

az agresszor területén a Kurszki régióban végzett hadművelet keretében".

Ukrajna a hétvégén megsemmisített két kulcsfontosságú hidat a Kurszki térségben, amivel részben megszakította az orosz katonai utánpótlási vonalakat. A Mash Telegram-híroldal szerint a támadások következtében csak egy híd maradt sértetlen a térségben, megnehezítve az orosz utánpótlást és az orosz civilek evakuálását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 19. 12:47
×
×
×
×