eur:
392.28
usd:
352.93
bux:
73228.29
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Dmitrij Medvegyev volt kormányfő, az orosz biztonsági tanács és a kormányzó Egységes Oroszország párt elnöke érkezik egy moszkvai szavazóhelyiséghez 2020. június 25-én. Ezen a napon megkezdődött Oroszországban az országos szavazás az orosz alkotmány módosításáról, amely elfogadása után a hivatalban lévő elnök esetében eltörli az újraválaszthatósága eddigi korlátozását, valamint konkrét állami szociális kötelezettségvállalási elemeket vezet be, és módosít a hatalmi ágak kölcsönös viszonyán is. A választási és az egészségügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a torlódás és a koronavírus fertőzésveszélyének csökkentése érdekében a voksolást hét napra húzzák szét, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina

Dmitrij Medvegyev nem tárgyalna többé Ukrajnával

A volt orosz elnök terroristáknak és náciknak nevezi az ukrán katonákat.

Nem szabad tárgyalni Ukrajnával, amíg Oroszország teljesen le nem győzi ellenségét – írta ki friss Telegram-posztban Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

Medvegyev a kurszki ukrán betörés apropójából írt: terroristáknak és náciknak nevezi az ellenséges katonákat és úgy látja, hogy “most már az egész világ érti, hogy vége a mindenféle közvetítőkön keresztül zajló béketeremtési kísérleteknek." - írja a Portfolio.

Most már mindenki érti, hogy nem lehet több tárgyalás, amíg az ellenséget le nem győzzük! – írta az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke.

Szerinte most Ukrajna felkészülhet arra, hogy “sokkal több kilőtt technikai eszköz és sokkal több koporsó” lesz a területén és minderre sokkal több pénzt kell majd elköltenie az ország nyugati támogatóinak.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: nagy bajban Donald Trump, számos republikánus tisztviselő is Kamala Harrist támogatja

Szakértő: nagy bajban Donald Trump, számos republikánus tisztviselő is Kamala Harrist támogatja

Kamala Harris elnökjelöltségével nagyon erősen megnőtt a választói hajlandóság a demokrata szavazók között – mondta az InfoRádióban a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető adjunktusa. Manzinger Krisztián arról is beszélt, hogy bár a csatatér államokban hátrányba került Donald Trump, ezek a mérések nem tekinthetők mérvadónak, ugyanis hibahatáron belüliek a különbségek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Két ukrán város felé nyomulnak az orosz katonák, Zselanne elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

Két ukrán város felé nyomulnak az orosz katonák, Zselanne elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

A háború eddigi egyik legintenzívebb dróntámadása érte Moszkvát, Oroszország fővárosát. A helyi vezetés 10 ellenséges drón lelövését jelentette. Ukrajna közben részlegesen elkezdte kiüríteni Szumi megye lakosságát, 45 ezer embert akarnak kihozni a térségből. Az orosz haderő megkezdte Toreck bekerítését és hamarosan elérhetik Pokrovszkot is - mindkét város Donyeck megyében található. A nap folyamán elfoglalta az orosz hadsereg az 1000 fős lakosságú Zselannét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×