eur:
395.08
usd:
358.77
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Nyitókép: Pixabay

Nagy baj lett a sok maszkviselésből

Bűnmegelőzési céllal betiltották a közterületi maszkviselést a New York várossal szomszédos Nassau megyében szerdai hatállyal.

A jogszabály Bruce Blakemannek, a megyei közigazgatás vezetőjének aláírásával lépett hatályba, aki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a tilalom célja nem az ártatlan emberek életének megnehezítése. Közölte, hogy a jogszabály betartatására a rendőrséget felkészítik.

A republikánus párti helyi politikus azzal érvelt, hogy a közelmúltbeli elfajult New York-i egyetemi tüntetések résztvevői közül sokan, akik antiszemita és erőszakos módon viselkedtek, maszkkal takarták el az arcukat.

A rendeletet előterjesztő helyi képviselő, Mazi Pilip arról beszélt, hogy

az elsődleges cél azok kiszűrése, akik kárt akarnak okozni, de eltakarják az arcukat, hogy elkerüljék a felelősségre vonást.

Howard Kopel szintén helyi képviselő augusztus elején úgy nyilatkozott, hogy az intézkedés válasz a közelmúltban történt antiszemita megnyilvánulásokra, amelyek az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista szervezet közötti háború kirobbanása miatti tüntetéseken voltak tapasztalhatók.

A Nassau megye önkormányzatában kisebbségben lévő demokrata pártiak ellenzik az intézkedést, vezetőjük Delia DeRiggi-Whitton politikai színjátéknak nevezte a helyi jogszabály hatályba léptetését. A New York-i Polgárjogi Szövetség a szólásszabadság megsértésének tartja a maszkviselési tilalmat.

A tervek szerint a vallási és egészségügyi okok kivételt jelentenek a maszkviselési tilalom alól. Patrik Ryder megyei rendőrparancsnok azt mondta, hogy

a hatóság emberei meg tudják majd különböztetni azt, aki bűnelkövetés szándékával takarja el arcát attól, aki vallási, vagy egészségügyi okokból teszi ezt.

A jogszabály megsértése egy évig terjedő börtönnel és 1000 dollár pénzbírsággal büntethető.

Nassau megye New York városával kelet felől érintkezik, és szomszédos New York Queens városrészével.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó értékelte a magyar csapatnak a vasárnap véget ért nyári olimpián mutatott teljesítményét az InfoRádió Aréna című műsorában. Fábián László elárulta, hogyan fogadta Gulyás Michelle győzelmét, beszélt arról, hogy a tokiói szereplés szinte pontos megismétlése jelent-e fejlődést, és kifejtette a véleményét Milák Kristófról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×