eur:
396.43
usd:
367.44
bux:
70321.11
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Palesztin férfiak elszállítják az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynöksége (UNRWA) által kiosztott, lisztet tartalmazó zsákokat a Gázai övezet déli részén lévő Rafahban 2024. január 28-án. Az izraeli hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a UNRWA tizenkét munkatársa részt vett a Hamász terrorszervezet izraeli célpontok elleni október 7-i támadásában. A segélymunkásokkal kapcsolatos hírre több ország, köztük Hollandia, Nagy-Britannia, Németország és az Egyesült Államok felfüggesztette az ügynökségnek szánt segélyeket.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Újra kap olasz támogatást az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete

5 millió eurót kap a szervezet.

Olaszország is felújítja az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének (UNRWA) pénzügyi támogatását - jelentette be szombaton Antonio Tajani olasz külügyminiszter, miután megbeszélést folytatott Rómában Mohamed Musztafa palesztin kormányfővel.

"Tájékoztattam a kormányfőt arról, hogy

Olaszország 35 millió eurós új támogatást irányoz elő globálisan a palesztin nép megsegítésére.

Ebből az összegből 5 millió eurót az UNRWA javára folyósítanak, 30 milliót pedig a Food for Gaza elnevezésű olasz kezdeményezésnek juttatnak el" - közölte Tajani. Hozzátette: a támogatás újrakezdéséről "szigorú ellenőrző mechanizmusok bevezetése után döntöttek, amelyek garantálják, hogy egyetlen eurocent sem juthat a terrorizmus támogatására".

Az UNRWA támogatását számos ország leállította januárban, Olaszország mellett az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Nagy-Britannia és Németország is, miután a hírek szerint a szervezet tizenkét munkatársa részt vett a palesztin Hamász izraeli célpontok elleni október 7-i terrortámadásában. A pénzügyi támogatás hiánya jelentős kiesést okozott az UNRWA-nak. A szervezet támogatását az utóbbi hetekben számos ország már újraindította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×