eur:
385.29
usd:
354.76
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
António Guterres ENSZ-főtitkár felszólal az 1970-ben életbe lépett atomsorompó-szerződés (NNPT) felülvizsgálati konferenciáján az ENSZ New York-i székházában 2022. augusztus 1-jén.
Nyitókép: Justin Lane

"A világ nem engedhet meg még egy háborút" - mondta António Guterres

Izrael állandó ENSZ-képviselője, Gilad Erdan az X-en közölte, hogy hazája az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését kezdeményezte vasárnapra az iráni támadás miatt.

Ahogy arról az Infostarton már több cikkben beszámoltunk az este Irán légitámadásokat hajtott végre Izrael elllen.

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az Izrael elleni támadást, és önmérsékletre, valamint az ellenségeskedés haladéktalan beszüntetésére intette a feleket.

"Mélységesen aggódom az egész régióra kiterjedő pusztító eszkaláció valós veszélye miatt. Felszólítom a feleket, hogy gyakoroljanak maximális önmérsékletet, elkerülve minden olyan cselekedetet, amely nagyszabású, többfrontos katonai konfrontációhoz vezetne a Közel-Keleten" - hangsúlyozta Guterres szombat éjszakai állásfoglalásában, hozzátéve: a világ "nem engedhet meg magának még egy háborút".

Magyarország, pontosabban a magyar külügyminiszter elítélte az iráni támadást.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×