eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
AVDIIVKA AREA, UKRAINE - DECEMBER 4: Ukrainian soldiers patrol with a Bradley Fighting vehicle as the Russia-Ukraine war continues in Avdiivka, Donbas, Ukraine on December 4, 2023. (Photo by Marek M. Berezowski/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu /Getty Images

Elképesztő felvételek egy ukrajnai páncélosütközetről – videó

Az ukrán hadsereg két, amerikai gyártmányú, M2A2 Bradley lövészpáncélosa egy orosz T-90M harckocsival vívott élet-halál harcot.

A csata a kelet-ukrajnai Avgyijivka közelében, Sztyepove településén zajlott. A felvételeket egy ukrán drón készítette. A videón látni, amint az első Bradley lesállásból támad az orosz harckocsira, és alaposan megsorozza a 25 mm-es gépágyújával.

Az oroszok legmodernebb tankja azonban állja a találatokat, és megpróbál visszavágni a gyengébb páncélzatú, illetve fegyverzetű ukrán gyalogsági harcjárműnek. Ám az M2A2 Bradley még időben visszavonul, az orosz páncélos pedig egy házat talál telibe.

Ekkor lép be a küzdelembe a másik ukrán lövészpáncélos, és pusztító gépágyútüzet zúdít az orosz harckocsira. Ilyen lövedékzápornak – főleg ennyire közelről – már az orosz tank páncélja sem képes ellenállni. Az orosz hadsereg legjobb harckocsiját végül kilövik az ukránok.

Az X-en megjelent információk szerint az orosz tank parancsnoka és lövegkezelője valószínűleg életét vesztette az összecsapásban.

A Sztyepovénál kilőtt orosz T-90M harckocsi. Forrás: X / (((Tendar)))
A Sztyepovénál kilőtt orosz T-90M harckocsi. Forrás: X / (((Tendar)))

A vezető talán megúszta, de a tankról készült felvételen nem látszik, hogy elhagyta volna a harcjárművet. Egyébként a Bradley rendkívül veszélyes ellenfél a harcmezőn. Az M242 Bushmaster gépágyú páncéltörő lövedékei oldalról könnyedén átütik az orosz harckocsik páncélzatát. Az első Öböl-háború idején (1990-91) a Bradley-k több iraki páncélossal végeztek, mint az M1A1 Abrams harckocsik.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×