eur:
389.51
usd:
361.86
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Magnus Brunner osztrák pénzügyminiszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amint megérkezik az Európai Unió gazdasági és pénzügyminiszteri tanácsának, az Ecofinnek az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagállamai részvételével tartandó ülésére Brüsszelben 2023. november 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Túl gyorsan hajtott, elvették a jogosítványt az osztrák minisztertől

Gyorshajtás miatt négy hétre bevonták Magnus Brunner osztrák pénzügyminiszter jogosítványát - erősítette meg kedden az erről szóló lapértesülést az APA osztrák hírügynökségnek a néppárti politikus hivatala.

BMW 7-es szolgálati autójával a miniszter egy magánprogramra igyekezett szombat délelőtt a nyugat-ausztriai Vorarlberg tartományban, amikor figyelmen kívül hagyott egy lakott területen kívüli ideiglenes sebességkorlátozást - közölte Brunner hivatala, hozzátéve, hogy a pénzügyminiszter írásban kért bocsánatot a szabálysértésért. A hivatal szerint alkoholszondát nem fújattak meg a miniszterrel a korai napszakra és "ittasságra utaló gyanús jelek hiánya miatt".

Ausztriában a miniszterek magáncélra is használhatják szolgálati autójukat.

Négy hétre olyankor veszik el egy gyorshajtáson ért autós jogosítványát Ausztriában, amikor - lakott területen kívül - legalább 50 kilométerrel túllépi a megengedett legmagasabb sebességet - emlékeztetett az APA.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×