eur:
389.57
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Oxygen Mask
Nyitókép: baytunc/Getty Images

Az USA újfajta kivégzést vezetne be, de az ENSZ szerint kínzásnak minősülhet

ENSZ-szakértők szerint aggodalomra ad okot az Egyesült Államokban nitrogéngázzal tervezett kivégzés, mert rendkívüli szenvedést okozhat az elítéltnek, így embertelen bánásmódnak és kínzásnak minősülhet.

A bérgyilkosságért elítélt Kenneth Smith-t január 25-én tervezik kivégezni Alabama államban az eljárással, amelyben egy maszkon át adagolt nitrogénnel idéznek elő a szervezetben végzetes oxigénhiányt.

Az ENSZ jelentéstevői arra kérték az amerikai igazságszolgáltatást, hogy ne hajtsák végre az ítéletet, mivel az eddig még ki nem próbált eljárás fájdalmas és megalázó halált okozhat.

Smith ügyvédei szerint a nitrogéngázzal történő kivégzés sértheti az amerikai alkotmány kegyetlen büntetéseket tiltó passzusát, de a jogi képviselők már azt is alkotmánysértőnek tartják, hogy másodszorra is megpróbálják kivégezni védencüket az első sikertelen kísérlet után.

A jelenleg 58 éves Kenneth Smith-t, aki még 1988-ban ölt meg egy embert,

tavaly novemberben már megpróbálták méreginjekcióval kivégezni, de akkor nem sikerült a vénájába helyezni a méreg szervezetbe juttatására szolgáló vezetéket.

Az Egyesült Államokban a legtöbb kivégzést méreginjekcióval hajtják végre, de egyes államoknak problémát jelent a kivégzésekhez használt barbiturátok beszerzése egy európai uniós szabályozás miatt, amely tiltja a kivégzéshez használható szerek eladását börtönök számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×