eur:
390.65
usd:
365
bux:
68327.2
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Kölni dóm
Nyitókép: Pixabay

Turistalátványosságnak számító helyet is lezártak a terrorfenyegetettség miatt Németországban

Szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosít a német rendőrség a kölni dóm védelme érdekében az újévi ünnepségek alatt.

"Az átcsoportosítás célja megelőzni bármiféle esetleges támadást" - közölte Martin Lotz, a zónáért felelős rendőrtiszt pénteken. A városban mulatozók gépfegyverrel felszerelkezett tisztekkel is találkozhatnak - figyelmeztetett, majd hozzátette: ez sokak számára nyugtalanító lehet, de az intézkedés azért született, hogy az emberek biztonságban ünnepelhessenek.

A német hatóságokat korábban egy iszlamista csoport esetleges szilveszteri terrortámadásáról értesítették. Emiatt már karácsonykor megerősítették a dóm körüli biztonsági intézkedéseket, a katedrálist pedig zárva tartják a turisták elől.

Vasárnap a rendőrség őrizetbe vett egy 30 éves tádzsik férfit Köln városától mintegy 100 kilométerre, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban egy támadás előkészítésének tervével látogatott el a dómba.

Lotz közölte, hogy a katedrálist "nem egyszerű" súlyosan megrongálni, ezért attól tartanak, hogy a fenyegetés az épület környezetére is vonatkozik.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×