eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Füst száll fel egy légicsapást követően a Gázai övezet északi részében az izraeli Szderót településen 2023. november 18-án készített képen. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

A WHO kiürítette gázai raktárát, mivel hamarosan lebombázhatja az izraeli hadsereg

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint óráról órára romlik a helyzet a Gázai övezetben, miután az izraeli bombázások intenzívebbé váltak a terület déli részén is, Hán-Júnisz és Rafah városok környékén.

A helyzet óráról órára romlik. Intenzív bombázások folynak az egész övezetben, most már a déli területeken is - mondta Richard Peeperkorn, a WHO Gázai övezeti képviselője újságíróknak videókapcsolaton keresztül.

Peeperkorn szerint a Gázába érkező humanitárius segély "túl kevés", és a WHO-t mélyen aggasztja a sűrűn lakott övezet egészségügyi rendszerének ellehetetlenülése.

"Szeretném világossá tenni, hogy egy rohamosan súlyosbodó humanitárius katasztrófával állunk szemben" - mondta Pepperkorn.

Véleménye szerint a WHO eleget tett annak az izraeli utasításnak, miszerint a hán-júniszi raktárakból el kell szállítania a készleteit, ugyanis a terület "nagy valószínűséggel aktív harci területté válik a következő napokban".

"Mindent megteszünk azért, hogy el tudjuk szállítani az egészségügyi felszereléseinket" - mondta a WHO gázai képviselője.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója hétfőn felszólította Izraelt, hogy vonja vissza ezt a parancsot. Izrael azonban tagadja, hogy a raktárak kiürítését követelte volna.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×