eur:
389.47
usd:
359.02
bux:
66229.18
2024. február 26. hétfő Géza
Arrow 3 légvédelmi rakétarendszer. Forrás: X / Restitutor Orientis
Nyitókép: Forrás: X / Restitutor Orientis

Izraeli rakétákkal védheti magát Németország

Izrael a Gázai övezetben zajló háború ellenére is a megbeszélt határidőre tervezi leszállítani az Arrow 3 rakétavédelmi rendszert Németországnak - közölte a zsidó állam védelmi minisztériuma.

Az ország "teljes mértékben elkötelezett" a közösen elfogadott menetrend mellett - tudatták.

Az izraeli-amerikai fejlesztésű Arrow 3 közepes hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakéták lelövésére kifejlesztett rakétarendszer. Az izraeli védelmi minisztérium elmondása szerint ez a rendszer Németországnak "teljes körű védelmet" nyújt.

Izrael a tervek szerint a rendszer első elemét 2025 végéig, többi részét pedig 2030-ban szállítja le Németországnak.

A rendszerről az Infostarton is több cikket közöltünk.

A két ország szeptemberben írta alá a légvédelmi rendszer Németországba telepítéséről szóló szándéknyilatkozatot, amelynek becsült költsége 3,6 milliárd dollár (1255 milliárd forint) körül várható.

Boris Pistorius német védelmi miniszter szeptemberben azt mondta, hogy az Ukrajna elleni orosz támadás rávilágított Németország légvédelmének fontosságára.

Az izraeli hadsereg novemberben vetette be először sikeresen az új rakétavédelmi rendszert, amely egy föld-föld rakétát fogott el a Vörös-tenger közelében.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 26. 15:19
×
×
×
×