eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: ICTV/YouTube

Megmérgezhették az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének feleségét

Nehézfémekkel mérgezték meg és kórházban kezelik az ukrán katonai hírszerzés (GUR) vezetőjének, Kirilo Budanovnak a feleségét - közölte kedden a szolgálat szóvivője.

Andrij Juszov megerősítette a Marianna Budanova megmérgezéséről és kórházi kezeléséről korábban megjelent sajtóinformációkat, anélkül, hogy közölte volna, hol történt az esemény.

Kirilo Budanov a 21 hónapja zajló orosz–ukrán háború során fontos szerepet játszott több, az orosz erők ellen végrehajtott titkos műveletben. A 37 éves férfi maga is több mérgezési kísérlet célpontja volt, és egy kudarccal végződött pokolgépes merényletet is elkövettek ellene.

Az Ukrainszka Pravda című lap helyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a Marianna Budanova ellen bevetett mérget valószínűleg a nő ételébe rejtették, és a GUR több munkatársát is megmérgezték.

Marianna Budanova szándékos megmérgezése egy magas rangú ukrán vezető személyiség családtagja elleni legsúlyosabb támadást jelenti az orosz–ukrán háború kezdete óta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×