eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Aleksandar Vucic szerb elnök beszél a belgrádi Vladislav Ribnikar általános iskolában elkövetett lövöldözésről tartott sajtótájékoztatóján Belgrádban 2023. május 3-án. A lövöldözést egy hetedikes tanuló követte el, nyolc diák és egy biztonsági őr életét vesztette, hat diák és egy tanárnő megsebesült. A támadót elfogták a rendőrök.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

A szomszédban már léptek: örökre elveszik a jogosítványt a gázoló ámokfutóktól

A gyermek vagy több ember halálát okozó balesetek okozói az eddigi maximum 12 helyett akár 20 év börtönt is kaphatnak Szerbiában.

Elfogadta a közlekedési balesetben elhunyt gyerekek szüleit tömörítő egyesület büntető törvénykönyv módosításáról szóló kezdeményezését Aleksandar Vucic szerb elnök, akinek a támogatását elnyerő javaslat szerint a gyermek vagy több ember halálát okozó balesetek okozói az eddigi maximum 12 helyett akár 20 év börtönt is kaphatnának – írja a Szabad Magyar Szó.

Vucic azután biztosította támogatásáról a tervezetet, hogy tárgyalt az egyesület képviselőivel. A szülők a szerb btk. szigorítása mellett azt is kezdeményezték, hogy az egészségügyi ellátórendszeren belül szervezzék meg az állandó pszichológiai segélyszolgálatot.

A szerb államfő azt is kérni fogja a parlamenti többségtől, hogy végleg vonják be a jogosítványt azoktól, akik olyan balesetet okoznak, amelynek következményeképp gyermek sérül vagy hal meg. Aleksandar Vucic felidézte azt is, hogy az ősszel elfogadott közlekedésbiztonsági stratégia célja, hogy 2030-ra nullára csökkenjen a gyerekeket érintő közlekedési balesetek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×