eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Shahed combat drone flying over fields of Ukraine, aerial view, drone attack, war in Ukraine, 3d render.
Nyitókép: Olena Bartienieva/Getty Images

Harci drónokkal támadták egymást az oroszok és ukránok

Ki-ki közzétette a maga adatait az ellenség veszteségeiről.

Az orosz erők öt Sahid típusú támadó drónnal és egy H-59-es manőverező robotrepülővel támadták Ukrajnát vasárnapra virradóra, a légvédelem az összes drónt megsemmisítette a levegőben - közölte az ukrán légierő.

Az ukrán erők arról is beszámoltak, hogy légvédelmi rakétarendszerrel lelőttek egy orosz Szu-25-ös harci repülőgépet és összesítésük szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mostanra meghaladta a 299 ezer főt.

Közben az oroszok is közzétették a maguk számait. Eszerint harminchat ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem vasárnapra virradóra a Krím félsziget északnyugati része és a Fekete-tenger felett az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

Az oroszok azt is tudatták, hogy három frontszakaszon nyolc rohamot vertek vissza, amelyekben 570 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. Az orosz statisztika szerint az ukrán fél által a háború kezdete óta elveszített harckocsik és páncélozott harcjárművek száma 13 ezer fölé nőtt – összegezte a Hvg.hu az MTI híreit.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×