eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: X - Prime Minister of Israel

Joe Biden ölelésekkel érkezett Izraelbe - videó

Izraelbe érkezett szerda délelőtt az amerikai elnök, hogy kifejezze szolidaritását az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadása után.

Joe Bident Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Jichák Hercog államelnök fogadta a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Az elnöki konvoj egy tel-avivi szállodába szállította az amerikai elnököt és kíséretét.

"Üdvözöljük, elnök úr! Isten áldja meg, hogy megvédi Izrael népét!" - jelentette Jichák Hercog államelnök hivatala közleménye szerint az amerikai elnöknek repülőgépe landolása után.

Az amerikai elnök fekete öltönyben, kék-fehér nyakkendőben szállt ki az elnöki gépből, s megölelte mind az izraeli kormányfőt, mind az államfőt.

Hivatalos megbeszélésein túl a 12-es kereskedelmi tévécsatorna értesülése szerint Biden találkozni fog a Gázai övezetbe hurcolt amerikai állampolgárságú túszok családtagjaival, akiket a Hamász terrorszervezet október 7-én elrabolt és azóta is fogva tart.

Az elnök munkatársai találkozót kértek Rachel Ederivel, azzal az Ofakim városban élő nővel, akit túszul ejtett október 7-én a Hamász öt terroristája, s aki tizenkilenc órán át etette őket, és beszélgetett velük, amíg az izraeli túszmentő kommandósok kiszabadították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×