eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Swedish soldiers. Getty Images
Nyitókép: The-Tor/Getty Images

Svédországban már a hadsereget is bevetik a bűnbandák ellen

A svéd hadsereg hamarosan segíteni fogja a rendőrség munkáját a skandináv országot sújtó példátlan bűnözési hullám felszámolásában - jelentette be pénteken Ulf Kristersson svéd miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette: a kabinet jövő csütörtökön terjeszti be javaslatait a fegyveres erők és a rendőrség együttműködésének módjáról.

A fegyveres erők és a rendőrség vezetőivel tartott egyeztetést követően Kristersson azt mondta, "a rendőrség nem képes egyedül elvégezni az összes feladatot". Megjegyezte továbbá, hogy a svéd hadsereg, amely az ukrajnai háború miatt már most is készenlétet lát el, a hatályos törvényi kereteken belül leginkább bombákkal kapcsolatos szaktudással, helikopteres logisztikával és elemzésekkel támogathatná a rendőrök munkáját.

Noha Anders Thornberg országos rendőrfőkapitány korábbi, a nap folyamán tett nyilatkozatában leszögezte, hogy a fegyveres erők nem "közvetlenül" vesznek részt a rendvédelmi feladatok ellátásában,

a hadsereg bármiféle bevonása a bűnüldözésbe nagyon szokatlan lépésnek minősül Svédországban,

ahol csak szeptemberben 12 ember esett áldozatul az alvilági szervezetek háborújának. Tavaly több mint 60 ember halt meg lövöldözésekben, ami az eddigi legmagasabb adat Svédországban. Az idei év hasonlónak vagy még rosszabbnak ígérkezik az eddigi adatokat tekintve.

A svéd kormányfő szerint szigorítani kell a törvényeket a szociálisan hátrányos helyzetű, a bevándorlónegyedekben élő tizenévesek bűnbandákba való beszervezésének megelőzése érdekében.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×