eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Hangosbeszélővel felszerelt drónnal ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett korlátozó intézkedések betartását Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam nyári fővárosában, Szrinagarban 2020. március 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

A lett hadsereg elvesztett egy drónt az orosz határon

A lett katonaság elvesztette a kapcsolatot egyik drónjával az orosz határon. Az eddig még ismeretlen műszaki hiba okainak felderítésére vizsgálatot rendeletek el - közölte hétfőn Andris Spruds lett védelmi miniszter a televízióban közvetített beszédében.

A lett hadsereg tájékoztatása szerint a pilóta nélküli repülőeszközzel a hétvégén veszítették el az összeköttetést egy gyakorlat során. Az eszköz "nagy valószínűséggel" orosz területen ért földet. A hadsereg hozzátette, hogy a drónon nem volt fegyver, megfigyelésre alkalmazták.

Spruds elmondta, hogy a kapcsolat megszakadását követően Riga a nemzetközi szabályokkal összhangban cselekedett, és az incidensről értesítette Oroszországot. A védelmi miniszter ugyanakkor felhívta arra az eshetőségre is a figyelmet, hogy Moszkva a történteket propagandacélokra használhatja fel, bár a nemzetközi gyakorlat az eszköz visszaszolgáltatását irányozza elő.

Címképünk illusztráció
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 16:50
×
×
×
×