eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
The front glass of the store is seen shattered, as protesters attacked the hair salon that belongs to a migrant, Limassol, Cyprus, on Sep. 2, 2023. Damages took place during an anti-migrant protest that was organized through social media, where police and protesters clashed, with police using tear gas and flash bombs and protesters throwing molotov cocktail bombs. Protesters attacked some stores that belong to migrants. The protest followed the protests and clashes that took place in Xloraka, in Pafos district the previous days, where there are many irregular migrants.  (Photo by Kostas Pikoulas/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: NurPhoto

Rendbontásba torkollt Cipruson a bevándorlók elleni tiltakozó megmozdulás

A rendőrség könnygázt vetett be, és 13 embert őrizetbe vett. A dulakodásban öten megsérültek.

Súlyos rendbontásba torkollt péntek este a ciprusi Limassol kikötővárosban egy bevándorlók elleni tiltakozó megmozdulás: a tüntetők üzleteket dúltak fel, Molotov-koktélokat és köveket dobáltak, kukákat gyújtottak fel.

A Cyprus Times című lap szombati tudósítása szerint mintegy 350 álarcos jobboldali tüntető kezdett randalírozni. A rendbontások során kifejezetten bevándorlók által fenntartott boltokat támadtak meg.

Hasonló rendbontások voltak már a múlt hét végén is Hloraka településen, ahol különösen nagy a feszültség a helyiek és az ott élő migránsok között.

A ciprusi hatóságok korábban több alkalommal is felhívták a figyelmet arra, hogy az illegális bevándorlók már a népesség 6 százalékát teszik ki a földközi-tengeri szigeten, ami arányaiban több mint ötszöröse az uniós átlagnak. A menekülttáborok megteltek, sok helyen gettók kezdtek kialakulni, ahol nehéz körülmények között élnek az emberek.

Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi államfő szombaton újságíróknak azt mondta, a péntek esti "szégyenteljes" limassoli rendbontás "olyan kisstílű bűnözők műve volt, akiknek nincs igazán közük a migrációs helyzethez". Az elnök szerint nem szabad összemosni a bevándorlással kapcsolatos problémákat a randalírozók ügyével.

Hrisztodulidesz kiemelte, hogy az utóbbi hat hónapban sikerült jelentősen csökkenteni a szigetre érkező illegális bevándorlók számát, felgyorsítani a menedékkérelmek feldolgozását, illetve növelni a hazatelepítések számát is.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×