eur:
390.04
usd:
356.89
bux:
72561.37
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A 2020. július 14-én közreadott képen az Egyesült Államok Légiereje VFA-195 repülőszázadának egyik F/A–18E/F Super Hornet negyedik generációs vadászrepülőgépe megközelíti a USS Ronald Reagan nukleáris repülőgép-hordozót egy dél-kínai-tengeri hadigyakorlaton július 25-én. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter 2020. július 13-án törvénytelennek nevezte Kínának a 3,5 millió négyzetkilométernyi Dél-kínai-tengerre vonatkozó területi követeléseit.
Nyitókép: MTI/EPA/US Navy Office of Information/MC2 Samantha Jetzer

Súlyos veszteség érte az ukrán légierőt, ezt nehezen heveri ki

Három ukrán pilóta vesztette életét pénteken miután Ukrajna légterében két L-39-es katonai kiképző repülőgép összeütközött egymással. A "Juice" hívójelű Andrej Pilscsikov, ukrajna egyik legismertebb sztárpilótája volt az egyik a három meghalt pilóta közül.

Az az elhunyt pilóta, akit "Juice" hívójelen ismertek, számos interjúval szerzett elismerést a nemzetközi médiában. A Harkivból származó Pilcsikov százados folyékonyan beszélt angolul, aki részben a "Ghost of Kijev", azaz "Kijev Szellemeként" is hírnevet szerzett még 2022 elején - írja a Portfolio.hu.

Ukrajna egy "megatehetséget" veszített el - közölte az ország légierőjének szóvivője Andrej "Juice" Pilcsikov vadászpilóta halálát kommentálva. Halálával az F-16-os vadászrepülőgépek leszállításáért folytatott kijevi kampány egyik arca vesztette az életét.

"Hiszem, hogy négy-hat hónap alatt megtanulhatunk repülni, ez reális. Az átképzésünk rohadt könnyű lesz" - mondta a CNN-nek júniusban Pilcsikov, aki "Juice" hívójelét barátaitól kapta egy amerikai útja során, mert nem ivott alkoholt, helyette mindig gyümölcslevet kért.

Nyugati sajtóforrások szerint Pilcsikov volt az egyike annak a kevés ukrán pilótának akik eddig lehetőséget kaptak egy olyan modern nyugati vadászgéppel való repülésre, mint az F18-as.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
A nemzetközi kereskedelem motorjai – Az exporthitel-ügynökségek gazdaságfejlesztési szerepkörének fejlődése

A nemzetközi kereskedelem motorjai – Az exporthitel-ügynökségek gazdaságfejlesztési szerepkörének fejlődése

Az állami háttérrel rendelkező exporthitelezés intézményrendszere több mint 100 éves nemzetközi múltra tekint vissza. A hálózat szereplőinek legfőbb célja a nemzeti export támogatása finanszírozási és biztosítási termékekkel olyan szegmensekben, amelyektől a piaci bankok és biztosítók kockázatvállalási politikájuk miatt elzárkóznak. Az exporthitelezési és -biztosítási intézményrendszer szerepköre a 2008-as gazdasági világválság után egyéb gazdaságpolitikát támogató funkciókkal bővült, amelyek a 2020-as évek gazdasági válságai során is kiválóan vizsgáztak. Ami a jövőt illeti, az exporthitel-ügynökségekre a szerepeik további bővülése vár a fenntartható finanszírozás és a nagy volumenű, nemzetközi beruházások közös megvalósítása tekintetében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×