eur:
390.68
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A 2020. július 14-én közreadott képen az Egyesült Államok Légiereje VFA-195 repülőszázadának egyik F/A–18E/F Super Hornet negyedik generációs vadászrepülőgépe megközelíti a USS Ronald Reagan nukleáris repülőgép-hordozót egy dél-kínai-tengeri hadigyakorlaton július 25-én. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter 2020. július 13-án törvénytelennek nevezte Kínának a 3,5 millió négyzetkilométernyi Dél-kínai-tengerre vonatkozó területi követeléseit.
Nyitókép: MTI/EPA/US Navy Office of Information/MC2 Samantha Jetzer

Súlyos veszteség érte az ukrán légierőt, ezt nehezen heveri ki

Három ukrán pilóta vesztette életét pénteken miután Ukrajna légterében két L-39-es katonai kiképző repülőgép összeütközött egymással. A "Juice" hívójelű Andrej Pilscsikov, ukrajna egyik legismertebb sztárpilótája volt az egyik a három meghalt pilóta közül.

Az az elhunyt pilóta, akit "Juice" hívójelen ismertek, számos interjúval szerzett elismerést a nemzetközi médiában. A Harkivból származó Pilcsikov százados folyékonyan beszélt angolul, aki részben a "Ghost of Kijev", azaz "Kijev Szellemeként" is hírnevet szerzett még 2022 elején - írja a Portfolio.hu.

Ukrajna egy "megatehetséget" veszített el - közölte az ország légierőjének szóvivője Andrej "Juice" Pilcsikov vadászpilóta halálát kommentálva. Halálával az F-16-os vadászrepülőgépek leszállításáért folytatott kijevi kampány egyik arca vesztette az életét.

"Hiszem, hogy négy-hat hónap alatt megtanulhatunk repülni, ez reális. Az átképzésünk rohadt könnyű lesz" - mondta a CNN-nek júniusban Pilcsikov, aki "Juice" hívójelét barátaitól kapta egy amerikai útja során, mert nem ivott alkoholt, helyette mindig gyümölcslevet kért.

Nyugati sajtóforrások szerint Pilcsikov volt az egyike annak a kevés ukrán pilótának akik eddig lehetőséget kaptak egy olyan modern nyugati vadászgéppel való repülésre, mint az F18-as.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×