INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

amazonas

2022.06.18. 05:00

Új részletek az Aamzonas-vidéken megölt két férfi ügyében

Nagy-Britanniában és Brazíliában egy, az Amazonas vidékén meggyilkolt brit újságírót és egy brazil törzsi szakértőt gyászolnak. A két férfi napokkal ezelőtt tűnt el, most egy helyi lakos azt vallotta, hogy ő ölte meg őket – vélhetően azért, mert a helyi illegális halászatról adtak hírt.
2021.08.06. 21:37

Friss és a korábbiakhoz hasonlóan drámai adatok az Amazonasnál zajló erdőpusztításról

Mintegy kilencezer négyzetkilométernyi esőerdőt vágtak ki az Amazonas brazíliai térségében az elmúlt 12 hónapban. Bár némileg csökkent a fakitermelési arány az előző évhez képest, ez még mindig az elmúlt öt év második legnagyobb mértékű erdővesztesége - közölte pénteken az esőerdők megfigyeléséért felelős brazil űrkutatási intézet (INPE).
2021.07.05. 07:23

Nagy bajban a hárpiák

Csaknem a nullával egyenlő az esélye a világ egyik legnagyobb sasfajának arra, hogy túlélje a gyorsuló erdőirtást Amazóniában – állapították meg brit kutatók.
2021.05.10. 10:46

Mély sebet ejt Amazónián az aranyért folyó verseny

Peru Madre de Dios régiójában az ember által létrehozott pusztaság élesen elválik az élő és virágzó amazóniai esőerdőtől. Az elmúlt évben még aktívabb lett az illegális aranybányászat az országban, amit környezetpusztító sufnimódszerekkel végeznek. A végeredmény minden nap egy tiszai ciánkatasztrófával felérő seb egy ökológiailag kényes területen.
2020.10.03. 09:57

Rémálomszerű a helyzet az Amazonas és a Pantanal vidékén

Tovább terjedt a tűz az Amazonas vidékén és a Pantanal mocsárvidéken 2020 első kilenc hónapjában, jóllehet Jair Bolsonaro brazil elnök továbbra is tagadja ezt, és a civil szervezeteket, valamint a bennszülötteket okolja az erdőirtásért.
2020.08.31. 06:15

Fordulat az Amazonas ügyében

A brazil környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy korábbi közlésével ellentétben mégsem hagy fel az erdőirtások és az erdőtüzek elleni kormányzati akciókkal az amazonasi esőerdőkben.
2020.05.09. 12:36

Szomorú hírek Brazíliából

Újra rekordtempóban pusztul az amazonasi esőerdő az országban. A terület gazdasági hasznosítását támogató Jair Bolsonaro elnök lépett az ügyben.
2019.10.06. 18:26

Ferenc pápa: gyarmatosítás helyett evangelizációra van szükség

A pusztító nyereségvágy és anyagi érdek áldozatainak nevezte a világ eltűnésre ítélt népeit, kultúráit és térségeit Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában vasárnap bemutatott misén, amellyel megnyitotta az Amazonas térségének szentelt vatikáni püspöki tanácskozást.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018