eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Berlin, 2015. május 21.Vonatok vesztegelnek a berlini főpályaudvaron 2015. május 21-én, a Deutsche Bahn vasúttársaság mozdonyvezetőinek szakszervezete (GDL) sztrájkjának utolsó napján.(MTI/EPA/Paul Zinken)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Zinken

Mégsem sztrájkolnak a német vasutasok

Tovább tárgyalnak.

A német vasúti dolgozók szakszervezete, az EVG lefújta a vasárnaptól keddig tervezett 50 órás sztrájkját - közölte szombaton a Deutsche Bahn német állami vasúttársaság, amely bírósághoz fordult az ügyben.

A Deutsche Bahn szombaton nyújtott be sürgősséggel keresetet a frankfurti munkaügyi bírósághoz, arra hivatkozva, hogy a tervezett sztrájk aránytalan és káros az ügyben nem érintettek számára.

Miután az EVG lefújta a sztrájkot, a két fél megállapodott a tárgyalások folytatásában

- írta a DB közleményében.

Az EVG 230 ezer munkavállalót, köztük a DB 180 ezer munkavállalóját képviseli. A szakszervezet 12 százalékos béremelést, vagyis legkevesebb havi 650 euróval (240 ezer forinttal) nagyobb bért követel tagjainak.

A Deutsche Bahn a kisebb és közepes jövedelmű munkavállalóknak 10 százalékos emelést, a magasabb keresetűeknek pedig 8 százalékosat ajánlott, de ezt az emelést is csak fokozatosan vezetné be.

A vasúttársaság felhívta az utasok figyelmét arra, hogy a sztrájk tervezett időszakában - vasárnap és kedd között - még így is lehetnek fennakadások, mert a korábban törölt járatokat újra kell ütemezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×