eur:
388.6
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Pixabay

Teljesen leállt a vasúti közlekedés Ausztria keleti felében, Bécsben is

Már megjavították a hibát, de késésekre még lehet számítani.

Ausztria keleti részén, Bécset is beleértve, teljesen leállt csütörtök reggel a vasúti közlekedés - közölte az ÖBB osztrák vasúttársaság.

"Az ország keleti részén jelenleg egyáltalán nem lehet vonattal közlekedni, aminek oka egy műszaki hiba" - tudatta az ÖBB a Twitteren.

A hiba reggel negyed 9-kor akasztotta meg a közlekedést - mondta el a vasúttársaság egyik szóvivője.

A problémát egy bécsi jelzőállomás okozta, amelynek meghibásodása miatt a távolsági összeköttetések is megszakadtak. A zavar Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland térségét érintette.

A javítás azonnal megkezdődött, így ötven perc múlva már újra közlekedhettek a vonatok.

Az ÖBB jelezte, hogy a távolsági forgalomban akár ötvenperces késések is előfordulhatnak a nap folyamán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×