eur:
391.89
usd:
372.81
bux:
56081.62
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Ukrán önkéntesek pihennek szálláshelyükön az orosz erőkkel folytatott harcok szünetében a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 8-án. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: Dubovo-Vaszilivka

Bahmut melletti település bevételéről számolt be a Wagner csoport

Dubovo-Vaszilivka esett el a bejelentés szerint.

Az orosz erők ellenőrzése alá került a Bahmuttól (Artemivszktől) északnyugatra fekvő Dubovo-Vaszilivka község – közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója.

Az ostromlott Bahmut közlekedési csomópont, amelynek fontos szerepe van a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatok ellátásában.

A RIA Novosztyi hírügynökség orosz katonai forrásra hivatkozva az írta, hogy az orosz fegyveres erők megvetették a lábukat Krasznohorivka település külterületén, ahonnan az ukrán tüzérség rendszeresen lövi Donyecket.

Az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió hatóságai közölték, hogy az ukrán tüzérség az elmúlt nap folyamán 17 alkalommal nyitott tüzet a területre, 93 lövedéket lőttek ki három településre. Donyeckben hét civil, köztük két gyermek megsebesült. Volnovahára csütörtökre virradóra hat HIMARS-rakétát lőttek ki. Egyebek között találat ért egy autóbuszdepót, ahol egy járművezető életét vesztette, egy másik megsebesült.

(Nyitóképünkön ukrán önkéntesek pihennek szálláshelyükön az orosz erőkkel folytatott harcok szünetében a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 8-án.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×