eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Az orosz nép válasza a háborúra: vodka

Szinte minden alkoholos termékkörben nőtt az eladás Oroszországban.

2023 első hónapjában 620 ezer liter vodkát adtak el a kiskereskedelmi forgalomban Oroszországban, ami 1,1 százalékos növekedés egy év alatt – olvasható az Index orosz forrásokra támaszkodó cikkében.

A konyak eladása még ennél is nagyobb arányban, 7,3 százalékkal nőtt, 106 200 literre.

Összesen 0,93 millió liter alkoholtartalmú (9 fok feletti alkoholtartalmú) italt adtak el januárban, ami 2,3 százalékos emelkedést jelent 2022 januárjához viszonyítva.

A csendes borok értékesítése 0,7 százalékkal, a pezsgők és pezsgőboroké 4,9 százalékkal nőtt.

A gyümölcsborok értékesítése visszaesett, az alacsony alkoholtartalmú italoké viszont hetedével nőtt egy év alatt.

Januárban összesen 1,82 millió liter alkoholos terméket értékesítettek a kiskereskedők, ami 2,4 százalékkal több, mint tavaly januárban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×