eur:
394.35
usd:
369.99
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Rommá vált lakóépületek az orosz megszállás alól felszabadított Herszon megyei Arhanhelszke településen 2022. november 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Halott és sebesült áldozatai vannak a Herszont ért újabb orosz támadásnak

Egy nő életét vesztette, négyen pedig megsebesültek, amikor az orosz tüzérség újból lőtte Herszon városát.

Az oroszok ismét a város egyik lakóövezetét ágyúzták - közölték a helyi ukrán hatóságok. A jelentés szerint a lakóépületekre leadott célzott lövések egyikével eltaláltak egy toronyházat, amelynek több lakása is kigyulladt.

Herszont folyamatosan ágyúzzák az orosz erők azóta, hogy november közepén az ukrán erők visszavették az oroszok által elfoglalt megyeszékhelyt. Közben a Donyeck megyei Hirnik települést is lőtték hétfőn az orosz csapatok - adta hírül Pavlo Kirilenko megyei kormányzó. Az ukrán főügyészi hivatal tájékoztatása szerint a támadás következtében két civil életét vesztette és tíz megsérült. Kirileko hozzátette, hogy az orosz erők Uragan típusú rakéta-sorozatvetővel támadták a települést.

Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye kormányzója sajtószolgálatán keresztül közölte, hogy

az ukrán erők hétfőn csapást mértek az oroszok egyik támaszpontjára,

amelyet a régióban lévő Szvatove városban állítottak fel egy ifjúsági szálláson. A tisztségviselő közölte, hogy a régióban a helyzet továbbra is meglehetősen súlyos. Az ukrán fegyveres erők nyomulnak előre Szvatove és Kreminna irányában, ugyanakkor folyamatosan újabb és újabb orosz csapatok érkeznek a térségbe.

Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek adott interjújában bejelentette, hogy

országa kész MiG-29-es vadászgépeit Ukrajnának adni,

és ennek előkészületei a következő hetekben meg is kezdődhetnek. "Még nem adtunk át Önöknek MiG-29-est, de készen állunk rá. Beszélünk NATO-partnereinkkel arról, hogyan tegyük ezt" - fogalmazott a tárcavezető.

Az Ukrenerho áramszolgáltató társaság hétfőn közölte, hogy még mindig jelentős áramhiány van Ukrajna energiarendszerében, az odesszai régióban különösen nehéz a helyzet, de folytatódik a fogyasztói áramellátás helyreállítása. "Az ellenség által az energetikai rendszerben okozott pusztítás még nem teszi lehetővé a hőerőművek kapacitásainak teljes igénybevételét,

működésük helyreállításához több időre van szükség.

Az odesszai régióban továbbra is nehéz a helyzet" - emelte ki vállalat. Rámutatott arra, hogy a károk összetettsége miatt a helyreállítási munka tovább tart, ráadásul ezt a kedvezőtlen időjárás, az erős szél és a havas eső is nehezíti.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×