eur:
368.08
usd:
344.34
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium pirkadati fényekben a félidős kongresszusi választások előtti napon, 2022. november 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Közölte a Fehér Ház, mikorra várhatók a félidős választások eredményei

Pár napot várni kell, de az elnök várhatóan szerdán beszédet tart a választások eredményeivel kapcsolatban.

A félidős választások eredménye nem fog kiderülni a választás napján, a végeredményre pedig néhány napot kell majd várni – hívta fel a figyelmet a Fehér Ház szóvivője.

Karine Jean-Pierre közölte: nem lesz ismert a választások összes győztese még néhány napig, mert időt vesz igénybe, hogy minden érvényes szavazatot jogszerű és megfelelő módon összesítsenek. Hozzátette, erről maga az elnök, Joe Biden is beszélt. A szóvivő ugyanakkor azt is elmondta, hogy

Joe Biden várhatóan szerdán beszédet tart a választások eredményeivel kapcsolatban.

A választások előtti utolsó napon, hétfőn este Joe Biden a fővároshoz közeli Maryland államban vett részt a demokrata kampányeseményen, míg elődje Donald Trump Ohióban kérte a választók támogatását a republikánusok támogatására.

A keddi hivatalos szavazási nap előtt

már mintegy 42,67 millión szavaztak személyesen, vagy levélben

– olvasható az NBC választási oldalán. Az előzetes szavazást az Egyesült Államok választási rendszere széles körben lehetővé teszi, ugyanakkor ennek időtartamát és módját minden szövetségi államban eltérő módon szabályozzák.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×