eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
STADIO GIUSEPPE MEAZZA, MILAN, ITALY - 2022/10/22: Pablo Mari of AC Monza looks on during the Serie A football match between AC Milan and AC Monza. AC Milan won 4-1 over AC Monza. (Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Kórházban az Arsenal labdarúgója, hátba szúrták

Azért menekült meg, mert 193 centiméter magas: a késszúrás előtt az arcába bokszolt támadója.

Az Arsenal védője jelenleg kölcsönjátékosként játszik Monzában, Milánóban, egy bevásárlóközpontban található Carrefour élelmiszerboltban lett ő is áldozata annak a késeléses támadásnak, melyben egy ember meghalt, Mari és öt társa pedig megsebesültek.

A Sky News azt írja, a futballista családjával vásárolt az Assago bevásárlóközpontban, ahonnan kórházba szállították. Információk szerint eszméleténél van, állapota nem súlyos. Pénteken meg is műtik, hogy minimalizálják a hátát ért izomsérülés mértékét.

Adriano Galliani, a Monza vezérigazgatója szerint nincsen életveszélyben és várhatóan gyorsan felgyógyul majd.

"Viszonylag mély sebet kapott a hátán, de szerencsére ez egyetlen létfontosságú szervet sem érintett"

- fogalmazott, hozzátéve, a focista "szerencséje" volt, hogy igen magas. Mari állítólag már hétfőn újra edzeni akar.

Az eset kapcsán az Arsenal is megdöbbenésének adott hangot.

"Kapcsolatban vagyunk Pablo ügynökével, aki megerősítette, hogy kórházban van, de sérülése nem súlyos. Sokat gondolunk rá és a támadás többi sérültjére" - fogalmaztak.

A Carrefour egy harmincas éveiben járó dolgozója belehalt a támadásban kapott sebekbe, Marit és még három embert pedig kórházba kellett szállítani. A támadás hatodik áldozatát nem kellett kórházba vinni. A Sky Italy szerint az olasz rendőrök kizárták a terrorizmust mint indítékot a támadás mögött. Egy 46 éves, mentális problémákkal küzdő férfit vettek őrizetbe,

aki egy polcról kapta le a kést, amellyel támadott.

A Carrefour közlése szerint a rendőrök és a mentők pillanatokon belül a helyszínre érkeztek azt követően, hogy riasztották őket. A támadásban érintetteknek együttérzése mellett pszichológusi segítséget is felajánlott.

Silvio Berlusconi klubelnök - az MTI összefoglalója szerint - telefonon többször érdeklődött Marí állapota felől, aki szerencsésen úszta meg a történteket.

Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint a támadó egy mentális problémákkal küzdő ember volt, akit gyanúsítottként vett őrizetbe a rendőrség. A Gazzetta dello Sport napilap beszámolt arról is, hogy a támadót egy volt labdarúgó, az 51 éves Massimo Tarantino hatástalanította, és határozott fellépésének köszönhetően intézkedhettek a helyszínre érkezett rendőrök. Tarantino pályafutása során a Bologna, az Internazionale és a Napoli játékosa is volt többek között.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×