eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A KLM holland légitársaságnak a dél-afrikai Johannesburgból érkező gépe az amszterdami Schiphol repülőtéren 2021. november 27-én. A holland hatóságok a Dél-Afrikából érkezettek közül 61 utast elkülönítettek, mert az új koronavírussal fertőződtek meg. Dél-Afrikában a közelmúltban azonosították az új koronavírus, újabb változatát, az omikront, de az egyelőre nem derült ki, a karanténba helyezett utasok szervezetébe ez a variáns került-e be.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Sem van der Wal

Elég a renitens utasokból - két légitársaság is besokallt

A KLM és a Trasnavia úgy döntött, hogy közösen lépnek fel a randalírozó utasok ellen.

A KLM és a Transavia az elsőként a világon megosztja egymással a fedélzeten vagy a földön tanúsított rendbontó magatartás miatt tiltólistára helyezett utasok adatait - írja az airportal.hu.

Függetlenül attól, hogy a KLM vagy a Transavia járatán tanúsított rendbontó magatartást egy utas, a francia-holland csoporthoz tartozó mindkét légitársaságnál öt évre repülési tilalmi listára kerül.

A szankciót nemcsak a járatok fedélzetén, hanem már a földön tanúsított, a repülésbiztonságot, a személyzetet vagy az utastársakat veszélyeztető magatartás esetén is elrendelhetik az illetővel szemben. A közlés kiemeli, hogy a személyzet vagy az utasok elleni fizikai erőszak bármilyen formája elfogadhatatlan.

Emellett például az egyre gyakrabban előforduló esetet, a fenyegetőnek minősülő képek megosztását is szankcionálhatják, akkor is, ha azt csak “viccnek” szánták.

A KLM jelenleg havonta átlagosan öt, kitiltáshoz vezető panaszt regisztrál, míg a Transavia havonta legalább egy utast tilt ki. Bár a világjárvány után csökkent a panaszok száma, a forgalom visszatérésével a légitársaságok újabb emelkedést tapasztalnak.

Annak ellenére, hogy a két légitársaság egy csoporthoz tartozik, az összetett és zavaros adatvédelmi szabályok tiszteletben tartása mellett bonyolult feladat volt az irányelveik összehangolása és az adataik megosztása.

Ezért a két légitársaság felszólította a holland és külföldi politikusokat, valamint a hatóságokat, hogy egy nemzetközi szabályrendszer kidolgozásával a repülésbiztonság javítása érdekében tegyék lehetővé a rendbontó utasok adatainak megosztását más légitársaságokkal Hollandiában és talán egyszer egész Európán belül.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×