eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Ferenc pápa a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával folytatott találkozóján a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Budapestre.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ferenc pápa az ukrán elnökkel telefonált

Volodimir Zelenszkij elárulta, miről beszéltek.

Ferenc pápával tárgyalt telefonon az ukrán elnök - közölte maga Volodimir Zelenszkij pénteken a Twitter-oldalán.

"Beszéltem az egyházfővel. Tájékoztattam őt az Ukrajna elleni orosz agresszióról, Oroszország szörnyű bűntetteiről" - írta.

"Hálás vagyok a pápának Ukrajnáért mondott imáiért. Népünknek szüksége van a világ spirituális vezetőinek támogatására, akiknek el kell juttatniuk a világhoz az igazságot az agresszor által Ukrajnában elkövetett horrorisztikus cselekményekről" - olvasható a bejegyzésben.

A múlt hét végén Ukrajna vatikáni nagykövete közölte, hogy a pápa szeptember 13-án esedékes kazahsztáni látogatása előtt Kijevbe kíván utazni.

A Vatikán nem erősítette meg az esetleges látogatást, bár a pápa többször is elmondta, hogy az országba kíván utazni, hogy a konfliktus befejezését szorgalmazza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×