eur:
392.57
usd:
367.47
bux:
66225.34
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az orosz védelmi minisztérium sajtóirodája által közreadott, videófelvételről készített képen felbocsátanak egy interkontinentális ballisztikus rakétát a pleszecki repülőtérről 2022. február 19-én. Ballisztikus rakétákkal és manőverező robotrepülőgépekkel végzett szokásos éves gyakorlatot hajtott végre a nap folyamán az orosz hadsereg, a hadászati gyakorlaton az orosz légi- és űrerő, a déli katonai körzet, a hadászati rakétaerő, az Északi Flotta és a Fekete-tengeri Flotta erői és eszközei vettek részt.
Nyitókép: Oroszországban felbocsátanak egy interkontinentális ballisztikus rakétát a pleszecki repülőtérről 2022. február 19-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtóirodája

Oroszország azt állítja, elhárított egy ukrán rakétatámadást

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője jelentette be, hogy szerda éjjel elhárítottak egy ukrán támadást, amelyet Kijev a Tocska-U ballisztikus harcászati rakétákkal és nagyteljesítményű rakéta-sorozatvetőkkel indított. Igor Konashenkov vezérőrnagy azt mondta: az orosz kézre került, dél-ukrajnai Herszon városának lakónegyedeit támadták.

A hivatalos orosz közlemény szerint az ukrán csapás célpontjai az Usakov sugárút melletti lakónegyedek voltak, ahol számos szociális intézmény található. A RIA Novosztyi szerda éjjel azt írta: az ukránok Tocska-U és Uragan rakéták bevetésével támadták a herszoni tévéközpontot, de az orosz tévécsatornák adását átjátszó toronyban látható sérülés nem keletkezett.

A hírügynökség saját informátorára hivatkozva azt írta, hogy három Tocska-U közül kettőt sikerült elhárítani. Konasenkov csütörtökön arról számolt be, hogy a légvédelem 12 reaktív sorozatvető-lőszert és két Tocska-U-t fogott el, és az egyiknek a szilánkjai szétszóródtak a Sevcsenko parkban.

Igor Konashenkov szerint az ukránok kilőttek egy Tocska-U rakétát is, amelynek célpontja a Harkiv megyei Izjum kórháza volt, amelyben egy orosz orvosi különítmény állomásozik.

A tábornok szerint a rakétaerők és a tüzérség egységei az éjszaka folyamán 408 célpontra mértek csapást, köztük 18 irányítási pontra. A légierő precíziós föld-levegő rakétákkal két előerő- és hadfelszerelés-összpontosítási területet támadott, valamint két hadianyagraktárt semmisített meg Barvinkove és Ivanivka közelében, a harcászati gépek pedig 67 katonai létesítményre mértek csapást, több mint 300 ukrán "nacionalistát" és mintegy 40 páncélozott járművet megsemmisítve.

Jurij Szivoratko, a donyecki "népköztársaság" igazságügy-minisztere a Rosszija 24 hírtelevízióban csütörtökön kijelentette, hogy a Moszkva által függetlenként elismert entitás hatóságai több mint száz ukrán hadifoglyot letartóztattak a helyi lakosság ellen elkövetett bűncselekmények címén. A gyanúsítottakat bíróság elé fogják álltani.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×