eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő gyermekek rajzai a barabási művelődési házban kialakított segítségponton 2022. március 26-án.
Nyitókép: A háború elől Ukrajnából menekülő gyermekek rajzai a barabási művelődési házban kialakított segítségponton 2022. március 26-án. MTI/Balázs Attila

Joe Biden beszédére reagált Vlagyimir Putyin - percről percre a háborúról

Nem Joe Biden dönt Oroszország vezetéséről - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombat este, az amerikai elnök Varsóban tett kijelentésére reagálva.

2022.03.27. 21:39

Hatalmas területen ég az erdő Csernobilnál: Európa is veszélyben az ukrán biztos szerint

Több mint tízezer hektár erdő áll lángokban a csernobili atomerőmű körüli, úgynevezett tiltott zónában a térségben zajló harci cselekmények miatt - közölte Ljudmila Denyiszova ukrán emberi jogi biztos, akit az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.

2022.03.27. 21:36

Németország az orosz fenyegetés miatt rakétavédelmi pajzs vásárlását tervezi

Izraeli légvédelmi rendszer beszerzését mérlegelik Németországban.

2022.03.27. 18:51

Újabb ukrán-orosz tárgyalások lesznek hétfőtől Törökországban

Újabb tárgyalási fordulót tart hétfőtől az ukrán és az orosz tárgyalóküldöttség Törökországban - jelentette be vasárnap David Arahamija, az ukrán tárgyalóküldöttség tagja.

2022.03.27. 18:24

Ferenc pápa: a háború mindannyiunk veresége

A háború nemcsak a jelent, hanem a társadalom jövőjét is elpusztítja Ferenc pápa szerint, aki ismételten a fegyverek letételére szólított fel Ukrajnában a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.

2022.03.27. 18:24

Csaknem 1200 menekülőnek segítettek a budapesti humanitárius tranzitponton szombaton

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton szombaton 1169 menekülőnek segítettek az ott dolgozó munkatársak, az éjszakát 149-en töltötték a létesítményben - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) vasárnap a kormányhivatali portálon.

2022.03.27. 15:39

Megerősítették Ukrajnában két nagy olajraktár megsemmisülését

Ukrán megyei vezetők megerősítették vasárnap, hogy rakétacsapások következtében teljesen megsemmisült két nagy olajraktár Nyugat-Ukrajnában.

2022.03.27. 15:24

Orosz képviselő: nem ez a megfelelő pillanat a népszavazásra a luhanszki "népköztársaságban"

Még nem jött el az ideje annak, hogy népszavazást tartsanak a luhanszki "népköztársaság" Oroszországhoz való csatlakozásáról - jelentette ki Leonyid Kalasnyikov, az Állami Dumának (parlamenti alsóháznak) a Független Államok Közössége ügyeivel, az eurázsiai integrációval és a határon túli oroszokkal való kapcsolattartással foglalkozó bizottságának vezetője vasárnap Moszkvában.

2022.03.27. 14:16

Törökország szerint a világ nem égetheti fel a hidakat Moszkvával

Törökországnak és más nemzeteknek továbbra is beszélniük kell Oroszországgal, hogy segítsenek az ukrajnai háború befejezésében - mondta vasárnap a török elnök szóvivője, hozzátéve, hogy Kijevnek több támogatásra van szüksége ahhoz, hogy megvédje magát.

2022.03.27. 13:38

Az Egyesült Államok pártolja Izrael törekvéseit az ukrajnai háború lezárására

Izrael a háború első napja óta elítélte az inváziót. Az izraeli és az amerikai külügyminiszter közösen tartott sajtótájékoztatót vasárnap délelőtt Jeruzsálemben.

2022.03.27. 13:33

Tízezrek demonstráltak Ukrajna mellett Londonban

A demonstrálók Ukrajna melletti szolidaritásukat fejezték ki.

2022.03.27. 13:06

Eloltották a rakétatámadás után keletkezett tüzet

A lembergi (Lviv) üzemanyag-tárolóban eloltották az orosz rakétatámadás során keletkezett tüzet. A rivne megyei Dubnóban még küzdenek a lángokkal - írja a Kárpáti Igaz Szó. A nyugat-ukrajnai nagyvárosban a tegnap esti orosz légitámadás során kigyulladt egy üzemanyagraktár. Az oltásban a katasztrófa-elhárítás 163 munkatársa vett részt. A 41 tűzoltóautó munkáját 4 tűzoltó vonat is segítette. A lángokat reggelre sikerült elfojtani. A katasztrófa-elhárítás tájékoztatása szerint a dubnói tárolóban keletkezett tüzet a szakemberek lokalizálták, az oltási munkálatok még folynak.

2022.03.27. 12:54

Népszavazást tarthat a luhanszki szakadár régió az Oroszországhoz való csatlakozásról

A Moszkva által támogatott, önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai "Luhanszki Népköztársaság" hamarosan népszavazást tarthat az Oroszországhoz való csatlakozásról - idézte a szakadár régió hírportálja Leonyid Paszecsnyik helyi vezetőt vasárnap.

2022.03.27. 10:57

Kijev és Lviv körzetében végrehajtott nagy pontosságú csapásokról számolt be az orosz katonai szóvivő

Ukrán katonai objektumok nagy pontosságú fegyverekkel történt megsemmisítéséről számolt be vasárnapi hadijelentésében Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Tájékoztatása szerint az orosz fegyveres erők szombaton nagy hatótávolságú precíziós légifegyverekkel megsemmisítettek egy nagy üzemanyagbázist Lviv közelében. Emellett, mint mondta manőverező robotrepülőgépekkel megsemmisítették a lvivi rádiójavító üzem műhelyeit, ahol Sz-125-ös légvédelmi- és Tor föld-levegő rakétarendszereket, valamint az ukrán légierő radarállomásait, a rádioelektronikai harc eszközeit és a harckocsik célzóberendezéseit javították és korszerűsítették. A tábornok azt mondta, hogy a Kijevtől 30 kilométerre délnyugatra található Pleszecke településen nagy hatótávolságú, tengerről indított precíziós fegyverekkel megsemmisítettek egy raktárat, amelyben Sz-300-as és Buk föld-levegő rakétarendszerek rakétáit tárolták. Konasenkov azt állította, hogy az orosz légierő az éjszaka folyamán 67 ukrán katonai létesítményt, a légvédelem pedig 18 ukrán drónt semmisített meg. A donyecki és a luhanszki szakadár területek "népi milíciájának" közlése szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt 24 órában 89 főt veszítettek a Donyec-medence területén, további 18-an pedig letették a fegyvert. Az orosz katonai szóvivő által ismertetett összesítés szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 289 pilóta nélküli légi járművet, 1656 harckocsit és páncélozott járművet veszítettek.

2022.03.27. 10:54

Mariupol polgármestere: az orosz csapatok le akarják törölni a várost a Föld színéről

Az orosz csapatok le akarják törölni Mariupolt a Föld színéről - jelentette ki vasárnapra virradóra Vadim Bojcsenko polgármester.

2022.03.27. 10:53

Meneszthettek egy fontos orosz vezetőt

Az ukrán erők közben azt közölték, hogy újabb orosz tábornok halt meg a harcokban.

2022.03.27. 10:53

Az ukrán háború az Oscar-gálán is szerephez jut

Az sincsen kizárva, hogy Zelenszkij elnök szólhasson a gála nézőihez, de több dajra jelölt filmes is biztos abban, hogy gyakran említésik majd az estén a háborús helyzetet.

2022.03.27. 10:52

Orbán Viktor: a választás tétje a béke és a biztonság

Az ukrajnai háború miatt a béke és a biztonság kérdése is bekerült a választás tétjei közé - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kiemelte: csak a Fidesz tudja garantálni Magyarországon a békét és a magyar emberek biztonságát.

2022.03.27. 10:52

Magyarországhoz hasonlóan Bulgária sem szállít fegyvereket Ukrajnának

Rumen Radev bolgár elnök kijelentette: nem fogja engedni, hogy Bulgáriát belerángassák az ukrajnai fegyveres konfliktusba.

2022.03.27. 10:36

A Fehér Ház pontosította Biden nyilatkozatát

"Az Isten szerelmére, az az ember nem maradhat hatalmon" - mondta az amerikai elnök a varsói Király Vár előterében szombaton mondott beszédében. "Erről nem Biden dönt, Oroszország elnökét az orosz nép választja" - hangsúlyozta Peszkov, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett. Az orosz társadalomhoz szólva Biden elnök úgy fogalmazott: "tudjuk, hogy ti, oroszok, nem vagytok az ellenségeink. Nem hiszem, hogy örültök az ártatlan emberek gyilkolásának". A Fehér Ház egyik tisztségviselője nem sokkal később azzal pontosította Biden nyilatkozatát, hogy nem jelent elmozdulást Washington politikájában. "Az elnök azt akarta kifejezni, hogy nem szabad, hogy Putyin hatalmat gyakoroljon szomszédai és a régió felett" - mondta az illetékes, egyben leszögezte, hogy az amerikai elnök "nem beszélt Putyin hatalmon maradásáról Oroszországban, vagy rezsimváltásról".

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×