eur:
389.72
usd:
361.76
bux:
68439.02
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Orosz katonai járművek konvoja a krími Armjanszk közelében 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Emilio Morenatti
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Meneszthettek egy fontos orosz vezetőt

Az ukrán erők közben azt közölték, hogy újabb orosz tábornok halt meg a harcokban.

Menesztette az orosz haderő az 1-es számú gárda harckocsizó hadsereg főparancsnokát, Szergej Kiszel tábornokot – írja a Portfolio ukrán médiaforrások alapján.

Kiszel irányította azoknak a harckocsizó csapatoknak a nagy részét, melyek Harkiv, Szumi és Csernihiv térségében végeztek műveleteket. Ezeket a városokat nem tudták elfoglalni az oroszok, és a térségben nagy veszteségeket szenvedtek.

Korábban Vlagyiszlav Jeresov tábornokot, a 6-os számú összfegyvernemi hadsereg főparancsnokát és Roman Gavrilovot, az orosz nemzeti gárda helyettes parancsnokát is menesztették, ráadásul őrizetbe is vették.

Közben az ukrán védelmi minisztérium azt közölte, hogy végeztek Jakov Rezancevvel, a 49. egyesített sereg parancsnokával Herszon város közelében. Ő már a hetedik orosz tábornok, akit megöltek a harcokban, de ezeket Moszkva nem erősítette meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×