INFORÁDIÓ
2021. október 27. szerda
Szabina

fidesz

ep-képviselő

unió

Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án.

Rehabilitálták a fideszes képviselőket az uniós szakbizottságokban

Infostart / MTI

Az Európai Néppártból való távozáskor vesztették el helyüket.

Visszakapták az Európai Néppárt képviselőcsoportjából történt kilépéskor elvesztett szakbizottsági helyeiket a Fidesz európai parlamenti képviselői – közölte sajtóközleményében a Fidesz uniós parlamenti delegációja.

A hírt az Európai Parlament plenáris ülésén jelentették be.

"Ezzel végre megszűnt az a hónapok óta fennálló antidemokratikus és jogellenes állapot, amely miatt a Fidesz EP-képviselői nem vehettek részt az őket jogszerűen megillető szakbizottsági munkában" – írták a képviselők a sajtóközleményben.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a bejelentéssel kapcsolatban elmondta: "a Fidesz EP-képviselők hónapokon keresztül képviselt, kitartó és határozott álláspontja eredménnyel járt a baloldali többség akaratával szemben: újra részt vehetünk a szakmai munkában, ismét szakbizottságokban is képviselhetjük a magyar érdekeket".

"Az Európai Parlament baloldali többsége rosszindulatú, hibás logika alapján a tagállamokon folyamatosan a jogállamiságot kéri számon, tagállami jogállamisági problémákról prédikál. Ehhez képest hosszú hónapokon keresztül fenntartott egy antidemokratikus és jogellenes állapotot azzal, hogy nem hozta meg a politikai döntést a Fidesz képviselőit jogszerűen megillető szakbizottsági helyekkel kapcsolatban" - tette hozzá Deutsch.

A tizenkét fideszes európai parlamenti képviselő bizottsági tagsága a következőképpen alakul: Deli Andor a Költségvetési Bizottságban (BUDG), Deutsch Tamás az állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottságban (ANIT), Gál Kinga a Külügyi Bizottságban (AFET), Gál Kinga és Győri Enikő a Gazdasági és Monetáris Bizottságban (ECON) fogja képviselni Magyarországot. Gyürk András az Ipari, Kutatási, és Energiaügyi Bizottságban (ITRE), Hidvéghi Balázs az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottságban (INGE), Járóka Lívia pedig a rák elleni küzdelemmel foglalkozó különbizottságban (BECA) folytatja munkáját. Kósa Ádám a Foglalkoztatási és szociális Bizottságban, Schaller-Baross Ernő a digitális korban a mesterséges intelligenciával foglalkozó különbizottságban (AIDA), Tóth Edina a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságban (ENVI), míg Trócsányi László a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságban (INTA) kapott helyet.

Továbbá Bocskor Andrea a Kulturális és oktatási Bizottságban (CULT) és Deutsch Tamás a Költségvetési Ellenőrző Bizottságban (CONT) póttagságot kap.

Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018