eur:
395.11
usd:
364.38
bux:
65561.62
2024. március 19. kedd Bánk, József
Fekete füstfelhő száll fel a Chempark nevű ipari park területéről a németországi Leverkusenben 2021. július 27-én. A robbanás oka ismeretlen, a lakosokat arra kérték, hogy maradjanak otthon és zárják be az ajtókat és az ablakokat.
Nyitókép: Fekete füstfelhő száll fel a Chempark nevű ipari park területéről a németországi Leverkusenben 2021. július 27-én. MTI/AP/DPA/Mirko Wolf

Nagy veszély a németországi robbanás miatt - halálos áldozat, eltűntek is vannak

Robbanás történt kedden a nyugat-németországi Leverkusenben egy vegyipari gyárban, a helyi katasztrófavédelem rendkívül veszélyesnek minősítette a történteket.

Lars Friedrich, a Chempark gyár vezetője elmondta, hogy egy ember életét vesztette és tizenhat munkás megsérült, ketten közülük súlyosan. Négy embert eltűntként tartanak nyilván, gőzerővel kutatnak utánuk - tette hozzá.

Friedrich reményét fejezte ki, hogy a négy eltüntet élve megtalálják.

Uwe Richrath polgármester szerint mindent megtesznek, hogy a helyzet mielőbb rendeződjön. Tragikus napról beszélt Leverkusen számára.

A környéket egy nagy fekete füstfelhő lepte el. A dpa német hírügynökség beszámolója szerint a hatóságok kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat.

A Kölntől mintegy 20 kilométerre északra, a Rajna partján fekvő Leverkusenben található Chempark telephely üzemeltetői közölték, hogy a robbanás oka tisztázatlan.

A Twitter közösségi oldalon arról írtak, hogy tűzoltókat és a szennyezés mértékét felderítő járműveket vetettek be.

A kölni rendőrség közölte, hogy nincs információjuk a robbanás okáról vagy méretéről. Egyben arra kérték a lakosokat, hogy ne menjenek a szabadba, és figyelmeztették a a városba tartókat, hogy kerüljék el a környéket. Több közeli főútvonalat is lezártak. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be.

A Kölner Stadt-Anzeiger című napilap azt írta, hogy a robbanás a Buerrig negyedben történt a vegyipari park egyik szemétégető üzemében. Az újság szerint a füstfelhő északnyugati irányban Burscheid és Leichlingen városok felé haladt. Leverkusenben található a Bayer, Németország egyik legnagyobb vegyipari vállalata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×