eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Rejtélyes fertőzés után kutatnak Ausztráliában

Több mint egy hónap után regisztráltak pozitív esetet, a férfi helyben kaphatta el a vírust.

Az ausztrál hatóságok versenyt futva az idővel kutatnak egy rejtélyes koronavírus-fertőzés forrása után Sydney-ben.

A hatóságok arra figyelmeztetik a város lakóit, hogy újabb fertőzéses esetek fordulhatnak elő

Az egészségügyi hatóságok egyelőre értetlenül állnak az eset előtt: egy ötvenes éveiben járó férfinek szerdán lett pozitív tesztje, és nem tudni, hogy hol kapta el a fertőzést. Az új-dél-walesi egészségügyi hivatal riasztást adott ki, több mint egy tucat olyan helyszínt - éttermeket, kávézókat és bevásárlóközpontokat - nevezve meg, ahol a fertőzött megfordult az elmúlt napokban.

A hivatal tájékoztatása szerint

a tesztek során a férfinál az átlagosnál nagyobb vírusterhelést mutattak ki, ami feltehetően növeli a fertőzés továbbadásának az esélyét is.

A férfi feltehetően április 30-a óta volt fertőző. Ő az első regisztrált fertőzött Új-Dél-Walesben március 31. óta.

Az egészségügyi hatóságok genetikai vizsgálatokat és kontaktkutatást végeznek, illetve vizsgálják, hogy milyen vírustörzs okozta a fertőzést.

Jórészt a gyors "nyomkövető" rendszernek, a mozgási és határátlépési korlátozásoknak köszönhetően Ausztráliában sikerült megfékezni a koronavírus terjedését. A járvány kezdete óta a 24 milliós kontinensen 29 865 fertőzéses esetet regisztráltak. és 910-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

A szövetségi kormányra nyomás nehezedik, hogy oldja fel a járvány által súlyosan sújtott Indiában tartózkodókra - ausztrál állampolgárokra is - vonatkozó ideiglenes beutazási tilalmat, amely május 15-ig van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×