eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Twitter/Donald J. Trump

Trump: az erőszaknak és vandalizmusnak semmi keresnivalója országunkban

Az amerikai elnök nem tett említést az ellene lázadás szításának vádjával megindult hivatali felmentési eljárásról (impeachment).

Ismételten elítélte a washingtoni Capitoliumnál kitört erőszakot Donald Trump amerikai elnök szerdán este közzétett videóüzenetében, amelyben azonban nem tett említést az ellene lázadás szításának vádjával megindult hivatali felmentési eljárásról (impeachment).

Trump a január 6-i eseményekre összpontosított beszédében.

"Szeretném nagyon világosan kifejezni magam, egyértelműen elítélem az erőszakot, amelynek a múlt héten lehettünk tanúi. Az erőszaknak és vandalizmusnak semmi keresnivalója sem országunkban, sem mozgalmunkban" - hangoztatta a leköszönő elnök, akinek hivatali ideje Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatásával jár le.

Trump közölte azt is, hogy utasította a szövetségi ügynökségeket, hogy

"minden szükséges eszközt felhasználva fenntartsák a rendet Washingtonban" az elkövetkező egy hétben.

Az amerikai képviselőház szerdán megszavazta a republikánus párti elnök felmentését célzó eljárás megindítását lázadás szításának vádjával a Capitolium ostroma miatt. Az eljárás most a szenátus elé kerül, amely legkorábban a jövő héten szavazhat az ügyben. A végső szót ugyanis a felsőház mondja ki, amely csak kétharmados többséggel mozdíthatja el Trumpot.

Január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×